Kina rregullon politikat e kreditimit të banesave
2023-09-02 15:00:30

foto/VCG

foto/VCG

Mbikëqyrësit financiarë në Kinë njoftuan se politikat e kredisë për strehim do të rregullohen dhe optimizohen.

foto/VCG

foto/VCG

foto/VCG

foto/VCG

Në një deklaratë të përbashkët të publikuar nga Banka Popullore e Kinës dhe Administrata Kombëtare e Rregullores Financiare thuhet se normat e interesit të hipotekave ekzistuese për blerjet e shtëpisë së parë do të ulen, shkruan “Xinhua”.

Vendi do të zbatojë gjithashtu një politikë uniforme për raportin minimal të paradhënies për hipotekat e banesave komerciale të individëve, si për blerjet e shtëpisë së parë ashtu edhe për atë të dytë, thuhet në deklaratë. (Irma)