Kina rishikon ligjin për të zgjidhur më mirë mosmarrëveshjet administrative
2023-09-02 15:41:13

foto/VCG

foto/VCG

Ligjvënësit kinezë votuan të premten për të miratuar një ligj të rishikuar mbi Rishqyrtimin Administrativ që synon të përmirësojë zgjidhjen e mosmarrëveshjeve administrative. Ligji i rishikuar specifikon parimet, përgjegjësitë, masat mbrojtëse dhe fushëveprimin e rishqyrtimit administrativ, përcjell “Xinhua”.

Drafti prezanton masa për të lehtësuar aplikimet për rishqyrtim administrativ, forcon kapacitetin e rishqyrtimit administrativ për të adresuar dhe zgjidhur mosmarrëveshjet administrative, rafinon procedurat për pranimin dhe shqyrtimin e rasteve dhe forcon mbikëqyrjen e zbatimit të ligjit administrativ. Sipas këtij ligji të rishikuar, rishqyrtimi administrativ do të shërbejë si kanali kryesor për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve administrative, i cili është i favorshëm për mbrojtjen e të drejtave dhe interesave legjitime të njerëzve, avancimin e qeverisjes së bazuar në ligj dhe promovimin e drejtësisë dhe drejtësisë sociale. 

Ligji i rishikuar, i miratuar në një seancë të Komitetit të Përhershëm të Asamblesë Kombëtare Popullore, do të hyjë në fuqi më 1 janar 2024. (Irma)