Kina do të ndërmarrë kundërmasa ndaj sanksioneve të ShBA-së mbi Xizang-un (Tibetin)
2023-09-01 12:09:42

Banorë në Xizang(Tibet) kremtojnë festën tradicionale, 16 gusht 2023(Foto:VCG)

Banorë në Xizang(Tibet) kremtojnë festën tradicionale, 16 gusht 2023(Foto:VCG)

Kina do të zbatojë kufizime të ndërsjella vizash ndaj zyrtarëve amerikanë që kanë përbaltur Kinën dhe kanë ndërhyrë në çështjet e Xizang-ut (Tibetit) për një kohë të gjatë, tha zëdhënësi i diplomacisë kineze Wang Wenbin në një konferencë shtypi të organizuar të enjten.

Banorë në Xizang(Tibet) kremtojnë festën tradicionale, 16 gusht 2023(Foto:VCG)

Kina kundërshton me vendosmëri dhe nuk do të pranojë kurrë kufizimet e paligjshme të vizave nga ana e ShBA-së mbi zyrtarët kinezë në bazë të gënjeshtrave të fabrikuara për Xizang-un. “Kjo është një ndërhyrje serioze në punët e brendshme të Kinës, që ka dëmtuar rëndë interesat e Kinës dhe ka shkelur rëndë normat bazë të marrëdhënieve ndërkombëtare,” shtoi zëdhënësi Wang.(Zhang Yan/Artan)