ShBA, sulmi i fundit me armë shpërfaq përsëri problemin e racizmit
2023-08-31 17:37:32

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Gazeta amerikane "The New York Times" theksoi në një artikull të publikuar të martën në uebsajtin e saj që sulmi me armë në Jacksonville të Floridës sjell sërish në fokus tragjedinë e racizmit në ShBA. Shkaku i një sulmi të tillë është që disa njerëz në ShBA ende zbatojnë parimin e “supremacisë së të bardhëve”. Ky është një lloj racizmi që ka ekzistuar për një kohë të gjatë. Sa herë që interesat e disa grupeve preken, urrejtjet raciste janë në rritje, madje edhe shpërthejnë. ShBA-ja duhet të rishikojë seriozisht sëmundjen e vet të racizmit dhe të frenojë urrejtjen joracionale në shoqërinë amerikane, vihet në dukje në artikull.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Foto nga VCG