Presidenti i Burundit komenton rrugën unike të Kinës drejt modernizimit
2023-08-27 16:14:43

Presidenti i Burundit Évariste Ndayishimiye vlerësoi rrugën e Kinës për modernizimin gjatë një interviste me Wang Guan të CMG-së. Ai bëri krahasim mes transformimit të Kinës dhe objektivave të Afrikës, duke theksuar një vendosmëri të përbashkët. Ndayishimiye shprehu admirimin për strategjinë e zhvillimit të Kinës "me karakteristika kineze" dhe ia atribuon suksesin e saj unitetit, duke e parë atë si një model për vendet në zhvillim.