Kina përshpejton integrimin e të dhënave gjeohapësinore dhe automjeteve inteligjente
2023-08-25 10:57:14

Foto nga VCG

Me zhvillimin e internetit celular, të dhënave të mëdha dhe inteligjencës artificiale, integrimi i të dhënave gjeohapësinore dhe automjeteve të lidhura inteligjente në Kinë po rritet me shpejtësi, duke luajtur një rol të rëndësishëm në integrimin e ekonomisë digjitale dhe asaj reale, deklaroi në një konferencë për shtyp Li Yongchun, zyrtar në Ministrinë e Burimeve Natyrore, citon “Xinhua”.

Sipas tij, ministria ka zbatuar disa masa për të çliruar potencialin e informacionit gjeologjik dhe për të mbështetur aplikimin e hartave elektronike në automjetet që drejtojnë vetë, të tilla si hapja e politikave mbështetëse, krijimi i zonave të testimit, zbulimi i standardeve dhe promovimi i zhvillimit të teknologjive përkatëse.

Li theksoi se ministria do të vazhdojë të bëjë përpjekje për të rregulluar politikat përkatëse, për të përmirësuar metodat e mbikëqyrjes dhe për të rritur kërkimin dhe zhvillimin e teknologjisë, në përpjekje për të bërë më shumë harta për automjetet vetëdrejtuese të aksesueshme për publikun. (Irma)