BRICS-i shpall gjashtë anëtarë të rinj
2023-08-24 18:12:12

foto nga CGTN

Samiti i 15-të i BRICS-it ka vendosur të pranojë Argjentinën, Egjiptin, Etiopinë, Iranin, Arabinë Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe si anëtarë të rinj. 

Anëtarësimi i vendeve të reja do të hyjë në fuqi më 1 janar  2024, shpalli presidenti i Afrikës së Jugut Cyril Ramaphosa të enjten në një konferencë shtypi të Samitit të 15-të të BRICS-it në Johanesburg. (Wang Lei/ Artan)