Forumi i APEC-ut: diskutime mbi ndikimin e ndryshimeve klimatike në shëndetin e grave
2023-08-22 17:21:37

Foto nga VCG

Megjithë disa përparime pas pandemisë, do të duhen mbi 130 vjet që të mbylljet hendeku i pabarazisë gjinore në qasjen ndaj burimeve ekonomike në rang botëror, sipas një zyrtari të forumit të APEC-ut.

Pjesëmarrësit në Forumin mbi Bashkëpunimin Ekonomik mes Grave në vendet e Azi-Paqësorit, në qytetin e Sietëllit ngritën gjithashtu shqetësime për ndikimin joproporcional të ndryshimeve klimatike tek vajzat.

Vendet pjesëmarrëse në Forumin mbi Bashkëpunimin Ekonomik në Azi-Paqësor, që njihet si APEC, janë angazhuar publikisht dhe kanë ndërmarrë nisma të shumta të përbashkëta për të luftuar pabarazinë gjinore. Megjithatë, statistikat që u diskutuan këtë fundjavë, në Forumin Gratë dhe Ekonomia, në Sietëll, nxjerrin në pah se ka ende shumë punë për t’u bërë.