Kina cakton fonde shtesë për lehtësimin e fatkeqësive në zonat e goditura nga përmbytjet
2023-08-22 10:34:28

Foto nga VCG

Kina ka ndarë 500 milionë juanë shtesë (rreth 69.4 milionë dollarë amerikanë) për ndihmë dhe rindërtim në rajonet e prekura nga përmbytjet, tha të hënën Ministria e Financave, njofton Xinhua.

Ky financim, në krye të 1 miliard juanëve të akorduar më 9 gusht, do të përdoret për të mbështetur rivendosjen e prodhimit dhe jetës në zonat e Tianjin dhe Hebei që u përdorën për ndalimin dhe ruajtjen kombëtare të përmbytjeve, tha ministria në një deklaratë.

Financimi shtesë do të shkojë në sigurimin e kompensimit për humbjet e pronës të shkaktuara nga banorët që jetojnë në këto zona, duke përfshirë dëmtimin e të korrave, fermave të kafshëve dhe shpendëve, pyjeve komerciale, shtëpive dhe makinerive bujqësore, sipas deklaratës.