Zona e erozionit të ujit dhe tokës në Kinë bie në vitin 2022
2023-08-22 11:57:05

Foto nga VCG

Zona e erozionit të ujit dhe tokës në Kinë u ul vitin e kaluar mes përpjekjeve të vendit për të rivendosur mjedisin ekologjik, sipas Ministrisë së Burimeve Ujore, shkruan china.org.cn.

Sipas rezultateve të monitorimit kombëtar të humbjes së tokës dhe ujit, zona e erozionit të ujit dhe tokës në vend ishte 2.65 milionë km katrorë në vitin 2022, me një rënie prej 20,800 km katrorë, ose 0.78 për qind, krahasuar me vitin 2021.

Nga totali, sipërfaqja e erozionit hidraulik është 1.09 milionë km katrorë, me një rënie prej 1.38 për qind nga viti në vit.

Ekziston gjithashtu një sipërfaqe e erozionit me erë prej 1.56 milionë km katrorë, 0.36 për qind më pak se një vit më parë.

Ministria tha se do të vazhdojë të trajtojë erozionin e ujit dhe tokës në të ardhmen.(Fatosi)