Kina hap tunelin më të gjatë të autostradës së shpejtë
2023-08-22 14:17:35

Foto nga VCG

Kina hapi një tunel për transportin e autostradës së shpejtë në Pekin të hënën, njofton Xinhua.

Ky është tuneli më i gjatë i autostradës në vend i krijuar duke përdorur metodën e tunelit me mburojë.

Me një gjatësi totale prej 7.4 km, projekti i tunelit është projektuar që të ketë një autostradë ekspres me gjashtë korsi të dyanshme në nivelin e mesëm, daljen e tymit në nivelin e sipërm dhe rrugët e evakuimit dhe shpëtimit në nivelin më të ulët.

Tuneli është pjesë e projektit të unazës së gjashtë lindore të Pekinit. Seksioni më i thellë i tunelit, i cili është 75 metra nën tokë, është tuneli më i thellë nëntokësor në Pekin.

Në qershor, tuneli perëndimor i projektit ishte i pari që u hap.

Me një diametër gërmimi prej 16,07 metrash dhe një gjatësi prej rreth 145 metrash, makina mburojë-tunelezuese e miratuar në projekt është projektuar dhe prodhuar në mënyrë të pavarur nga ndërmarrjet kineze.

Ajo peshon 45 milion ton.