Ngrënia e mirë krijon një trend të ri në Kinë
2023-08-21 15:34:58

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pak individë kanë treguar entuziazëm të madh për artin e kuzhinës sa Tian Zeyu, një kuzhinier me origjinë nga provinca Guizhou e Kinës jugperëndimore. Ky mjeshtër i kuzhinës është shquar për idenë e tij krijuese në kuzhinën moderne rajonale.

Një nga pjatat më të kërkuara në restorantin e tij në qendër të qytetit Shenzhen përfshin makarona bolognese dhe sallam aromatik Guizhou, shoqëruar me verë të bardhë.

“Pas vitesh udhëtime jashtë vendit, zgjodha të kthehem në Kinë, duke sjellë me vete pjata të reja”, tha Tian. Ai aspiron të bashkojë kujtimet e shijes nga udhëtimet e tij dhe të ndërthurë përbërësit kinezë me teknikat globale të gatimit.

Nga pjatat e modernizuara perandorake në restorantet vendase që shfaqin përbërës të nivelit të lartë nga brenda dhe jashtë vendit, kuzhina kineze po lulëzon në mbretërinë e ngrënies së mirë.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Konceptet e Tian i siguruan restorantit të tij një vend në Black Pearl Guide në shkurt, një vlerësim i ngrënies që ka përfaqësuar shijen e klientëve kinezë nga perspektiva kineze që nga viti 2018, krahasuar me Guide Michelin, i cili u prezantua në Kinë në 2016.

Guide Black Pearl për këtë vit përfshin 304 restorante në 25 qytete në të gjithë vendin, si dhe në Tokio, Bangkok dhe Singapor. Mes tyre, 65 janë të huaj.

Ushqimi i mirë shkon përtej ushqimit si koncept. Ai gjithashtu plotëson dëshirat e klientëve për ambient, shërbim dhe lehtësira. Për më tepër, ai tregon përzierjen e veçantë të trashëgimisë kulturore dhe inovacionit të restorantit.

Restoranti i mjeshtrit të kuzhinës kantoneze, Chef Guo Yuanfeng ndodhet në katin e 70-të të Raffles Shenzhen, duke ofruar një pamje panoramike të Hong Kongut. Ai tërheq një numër të konsiderueshëm klientësh nga Guangdong, Hong Kong, Makao dhe Azia Juglindore.

"Të rrënjosura në kuzhinën kantoneze, ne rivitalizojmë çdo vit një të tretën e pjatave tona tradicionale, duke ruajtur thelbin dhe duke injektuar inovacion. Kjo qasje siguron një përvojë ngrënieje me cilësi të lartë dhe të veçantë për çdo mysafir," tha shefi.

Ky peizazh i rafinuar në rritje është gjithashtu i dobishëm për biznesin. Raporti i Meituan i Kinës Fine-Ding, i publikuar në 2022, tregoi se tregu i restoranteve specifike në 2021 u zgjerua me 40 për qind krahasuar me vitin e kaluar.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

"Vetëm në vitin 2023, restorantet e sapo listuara në Black Pearl Guide panë një rritje të trafikut në internet prej mbi 150 përqind dhe shumë prej këtyre restoranteve kanë gjetur rrugën e tyre në listat e klientëve që duhet të provojnë," tha Tang Yan nga  Black Pearl Guide. .

Statistikat zbulojnë gjithashtu një rritje të numrit të restoranteve në Kinë, të cilat arritën në 4,429 në vitin 2022, me 1.5 për qind më shumë se një vit më parë. Shangai, Pekini dhe Shenzhen kryesojnë, pasuar nga  Shangai me 961 restorante, Pekini me 688 dhe Shenzhen 476.

Në vitin 2022, madhësia e tregut të industrisë së restoranteve të Kinës arriti një vëllim transaksioni prej 55.9 miliardë juanë (rreth 7.7 miliardë dollarë), duke shënuar një rritje prej 7.8 përqind nga viti i kaluar, tha Guo Ningxuan,  kreu i analizës së biznesit të Black Pearl Guide.