Ekspozita Kinë-Azia Jugore përfundon me marrëveshje investimi prej 56 miliardë dollarësh të nënshkruar
2023-08-21 15:46:58

Foto nga VCG

Ekspozita e shtatë Kinë-Azia Jugore përfundoi të dielën, me 338 projekte me një investim total prej 404 miliardë juanë (rreth 56.1 miliardë dollarë amerikanë) të nënshkruara, thanë organizatorët, citon Xinhua.

Kjo ishte hera e parë që ekspozita Kinë-Azia Jugore hapet që nga pandemia COVID-19. Veprimtaria pesë-ditore, e mbajtur në Kunming, kryeqyteti i provincës Yunnan të Kinës jugperëndimore, tërhoqi mbi 30,000 ekspozues, si dhe përfaqësues dhe të ftuar nga 85 vende, rajone dhe organizata ndërkombëtare.

Ekspozita e parë Kinë-Azia Jugore u mbajt në Kunming në vitin 2013 kur u propozua Iniciativa Brez dhe Rrugë. Me kalimin e viteve, ekspozita ka parë që hapësira e saj e ekspozitës të trefishohet nga 51,100 metra katrorë në 150,000 metra katrorë dhe numri i vendeve, rajoneve dhe organizatave ndërkombëtare pjesëmarrëse të dyfishohet nga 42 në 85.

Pas 10 vitesh zhvillimi, ekspozita gjithëpërfshirëse që integron tregtinë, investimet, bashkëpunimin turistik dhe shkëmbimet kulturore është bërë një kartë emri i shkëmbimeve dhe bashkëpunimit midis Kinës dhe vendeve të Azisë Jugore dhe vendeve të tjera.

Gjatë 10 viteve të fundit, ekspozita ka dëshmuar lidhje më të ngushta midis Kinës dhe Azisë Jugore, me vëllimin e tregtisë midis Kinës dhe vendeve të Azisë Jugore që është dyfishuar.(Fatosi)