Prokurorët e Kinës raportojnë sukses në çështjet gjyqësore me interes publik
2023-08-20 12:13:27

Foto nga VCG

Gjatë tre viteve të fundit, prokurorët në të gjithë Kinën zgjidhën më shumë se 365.000 çështje gjyqësore të interesit publik që përfshijnë ruajtjen e mjedisit ekologjik dhe burimeve, si dhe sigurinë e ushqimit dhe barnave, njoftoi Prokuroria e Lartë Popullore (SPP) në një konferencë për shtyp, citon “Xinhua”.

Organet prokurore kanë lëshuar 247.000 sugjerime prokurore para konfliktit dhe kanë paraqitur 25.000 çështje gjyqësore me interes publik, sipas SPP-së.

Mbi ruajtjen e mjedisit ekologjik dhe burimeve, prokurorët u fokusuan në çështjet që përfshijnë fusha të tilla si ndotja e ujit, mbetjet e ngurta, mbetjet shtëpiake dhe mbetjet e minierave. Ata gjithashtu synonin akte të paligjshme në lidhje me gjuetinë e kafshëve të egra dhe dëmtimin e habitateve të kafshëve të egra.

Për sigurinë e ushqimit dhe barnave, prokurorët u fokusuan kryesisht në të gjithë procesin e prodhimit, shitjes dhe ruajtjes së ushqimit si dhe paligjshmëritë që lidhen me sigurinë e barnave, sipas SPP-së.

Në korrik 2020, SPP-ja nisi një fushatë për të intensifikuar mbikëqyrjen e trajtimit të rasteve të tilla. (Elona)