Xi inkurajon të rinjtë nga Kina dhe SHBA-ja të promovojnë miqësinë dypalëshe
2023-08-20 16:18:46

 

Foto nga VCG

Presidenti kinez Xi Jinping së fundmi iu përgjigj një letre nga Shoqata e Rinisë dhe Shkëmbimit të Studentëve SHBA-Kinë dhe personazhe miqësore nga të gjitha sferat e jetës në shtetin amerikan të Uashingtonit.

Në përgjigjen e tij, Xi falënderoi shkruesit e letrës për urimet e tyre të mira për pritjen nga Kina të Universiadës së 31-të Botërore Verore të Federatës Ndërkombëtare të Sporteve Universitare (FISU) në Chengdu dhe Lojërat Aziatike Hangzhou.

Duke vënë në dukje se sporti është një lidhje që promovon miqësinë mes popujve, Xi tha se me përpjekjet e përbashkëta të të gjitha palëve, u zhvillua me sukses një eveniment i efektshëm, i sigurt dhe i shkëlqyer në Chengdu. Qeveria dhe populli kinez kanë besim të plotë edhe në organizimin e Lojërave të shkëlqyera Aziatike në Hangzhou, tha Xi.

Shpresa dhe themeli i marrëdhënies mes Kinës e ShBA-së është te të rinjtë, theksoi Xi, duke shtuar se ai shpreson që më shumë të rinj nga Kina dhe SHBA-ja të mund të njihen me njëri-tjetrin, të ecin përpara së bashku, të bëhen ambasadorë brezash të miqësisë dypalëshe dhe të injektojnë vazhdimisht shtysë për zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe.

Besohet se Shoqata e Shkëmbimit të Rinisë dhe Studentëve SHBA-Kinë dhe personazhet miqësore nga të gjitha sferat e jetës do të kontribuojnë më tej në shkëmbimet miqësore midis të rinjve kinezë dhe amerikanë dhe në zhvillimin e qëndrueshëm të marrëdhënieve Kinë-SHBA, tha Xi.

Në letrën e tyre për Xi, shoqata dhe personazhet miqësore nga të gjitha sferat e jetës në shtetin amerikan të Uashingtonit e uruan Kinën për Universiadën në Chengdu dhe suksesin në Lojërat e ardhshme Aziatike në Hangzhou, duke shprehur angazhimin e tyre për të rritur vazhdimisht bashkëpunimin me të rinjtë dhe njerëzit - shkëmbimet mes njerëzve midis Kinës dhe Shteteve të Bashkuara. (Çang Çuo)