Kina nxjerr udhëzime për riciklimin e energjisë së erës dhe pajisjeve fotovoltaike
2023-08-20 12:05:03

Foto nga VCG

Autoritetet kineze kanë lëshuar udhëzime për të promovuar riciklimin e energjisë së erës dhe pajisjeve fotovoltaike të çmontueshme, njoftoi Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës, planifikuesi ekonomik i vendit.

Sipas udhëzimeve, vendi do të ndërtojë në mënyrë aktive një sistem riciklimi të energjisë së erës dhe pajisjeve fotovoltaike, duke mbuluar dizajnin e gjelbër, riciklimin e standardizuar, përdorimin me vlerë të lartë, asgjësimin e padëmshëm dhe hallka të tjera në zinxhirin e riciklimit, shkruan “Xinhua”.

Udhëzimet gjithashtu përshkruajnë gjashtë detyra kryesore: promovimi i fuqishëm i dizajnit të gjelbër; krijimin dhe përmirësimin e mekanizmit të përgjegjësisë për asgjësimin e pajisjeve të dekomisionuara; përmirësimi i sistemit të riciklimit të pajisjeve; forcimi i kapacitetit të riciklimit të burimeve; promovimi i kujdesshëm i riprodhimit të pajisjeve; dhe standardizimi i asgjësimit të padëmshëm të mbetjeve të ngurta.

Foto nga VCG

Industria e energjisë së re të Kinës është zhvilluar me shpejtësi dhe kapaciteti i instaluar i energjisë së erës dhe fotovoltaike renditet i pari në botë, sipas planifikuesit ekonomik. Me përshpejtimin e përmirësimit industrial dhe rinovimit të pajisjeve, pajisjet me energji të re do të përballen me problemin e çmontimit në shkallë të gjerë.

Deri në fund të prillit të këtij viti, kapaciteti i instaluar i energjisë së erës në Kinë arriti në 380 milionë kW, ndërsa kapaciteti i instaluar i energjisë fotovoltaike arriti në 440 milionë kW. Në kombinime, të dyja përbënin 30.9 për qind të kapacitetit të instaluar të prodhimit të energjisë në vend, tregojnë të dhënat zyrtare. (Elona)