Xi do të marrë pjesë në Samitin e BRICS-it dhe do të bëjë vizitë në Afrikën e Jugut
2023-08-18 11:59:07

foto nga CFP

foto nga CFP

Zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kinës Hua Chunying shpalli se, ftesën e presidentit të Afrikës së Jugut Cyril Ramaphosa, presidenti i Kinës Xi Jinping do të marrë pjesë në Samitin e 15-të të BRICS-it, që do të zhvillohet nga 21 deri më 24 gusht në Johanesburg, dhe do të bëjë një vizitë shtetërore në Afrikën e Jugut.

Gjatë turneut në Afrikën e Jugut, Xi dhe Ramaphosa do të drejtojnë bashkërisht edhe Dialogun e Liderëve Kinë-Afrikë. (Wang Lei/ Artan)