Kina bëhet vendi me tonazhin më të lartë të flotës detare në botë
2023-08-14 19:51:48

CFP

CFP

Kina ka tejkaluar Greqinë për t'u bërë vendi me tonazhin më të lartë të flotës detare në botë, e matur nga tonët bruto, sipas informacionit të publikuar nga Shoqata e Kinës me qendër në Shanghai, shkruan “China Daily”.

Duke përmendur të dhëna nga “Clarkson Research” i Kinës me qendër në Mbretërinë e Bashkuar, flota e zotërimit të anijeve në Kinës aktualisht ka arritur një tonazh total prej 249.2 milionë GT, duke llogaritur një pjesë të tregut prej 15.9 për qind, ose rreth 180 miliardë dollarë në vlerën e flotës.

Kjo është pak më e lartë se flota e zotërimit të anijeve të Greqisë prej 249 milion GT, me një pjesë të tregut prej 15.8 për qind, ose me vlerë rreth 163 miliardë dollarë.

Japonia renditet e treta me një flotë prej 181 milionë GT, e ndjekur nga Koreja e Jugut dhe Shtetet e Bashkuara, të dyja me rreth 66 milionë GT.

GT është një masë jolineare e vëllimit të përgjithshëm të brendshëm të një anijeje. Është e ndryshme nga tonazhi i regjistrit bruto. (Fatosi)

CFP

CFP