Ministria e Menaxhimit të Emergjencave dhe Grupi Mediatik i Kinës, marrëveshje për Bazën Kombëtare të të Dhënave të Emergjencave
2023-08-13 15:16:37

foto: CCTV

foto: CCTV

Ministria kineze e Menaxhimit të Emergjencave dhe Grupi Mediatik i Kinës (CMG) nënshkruan në Pekin një marrëveshje kornizë të bashkëpunimit strategjik dhe prezantuan projektin e përbashkët “Baza e të dhënave popullore e emergjencës kombëtare”, përcjell “CGTN”.


Projekti do të përdorë të gjitha kanalet mediatike për të ofruar informacion të kuptueshëm, të pranueshëm dhe të operueshëm për publikun për t'i ndihmuar ata të përmirësojnë njohuritë dhe aftësinë për të parandaluar dhe për t'iu përgjigjur emergjencave.


Shen Haixiong, presidenti i “CMG”, deklaroi se me përmbytjet e rënda që prekën së fundi disa zona të Kinës, presidenti kinez Xi Jinping i ka kushtuar rëndësi të madhe parandalimit dhe përpjekjeve për lehtësimin e përmbytjeve dhe bëri një sërë udhëzimesh të rëndësishme për të garantuar sigurinë e jetës dhe pronës së njerëzve dhe stabilitetin e përgjithshëm të shoqërisë.


Shen tha se ministria dhe “CMG”-ja nënshkruan marrëveshjen kornizë të bashkëpunimit strategjik, thelluan mekanizmin e bashkëpunimit dhe koordinuan mbulimin e lajmeve emergjente dhe udhëzimet e opinionit publik.


Ministri kinez i Menaxhimit të Emergjencave, Wang Xiangxi, tha se bashkëpunimi strategjik midis ministrisë dhe “CMG”-së është një masë e fortë që i jep përparësi avantazheve të tyre përkatëse për arritjen e bashkëpunimit të favorshëm. Sipas tij, kjo shënon një fazë të re të thellimit të bashkëpunimit mes dy palëve dhe ka një rëndësi të madhe për menaxhimin e emergjencave në epokën e re.