Kina shton një tjetër stacion energjie në Qinghai
2023-08-08 16:56:54

Provinca Qinghai e Kinës veriperëndimore filloi ndërtimin e një stacioni energjie me pompë me një kapacitet magazinimi energjie prej rreth 20 milionë kWh.

Kjo shënon një tjetër projekt kyç në Kinën perëndimore, e cila është e bollshme në burime të energjisë së pastër, shkruan “China Daily”.

Stacioni është një hidrocentral që përdor energjinë elektrike për të pompuar ujin në një vend më të lartë për ruajtje dhe më pas lëshon ujin për të prodhuar energji elektrike kur furnizimi me energji elektrike është i pamjaftueshëm.

Me një investim total prej afro 16 miliardë juanë (rreth 2.24 miliardë dollarë), projekti në qarkun Guinan të Qinghai pritet të jetë stacioni i pompimit me kapacitetin më të madh të instaluar në Kinën perëndimore.

CFP

Kapaciteti total i instaluar i stacionit të ri mund të arrijë 2.8 milionë kilovat. Nëse vihet në punë, vlerësohet se do të ndihmojë në uljen e konsumit standard të qymyrit me rreth 1.82 milionë tonë dhe reduktimin e emetimeve të dyoksidit të karbonit me rreth 4.55 milionë tonë në vit.

Qinghai pret të ketë një kapacitet të ri të instaluar të energjisë mbi 100 milionë kilovat deri në vitin 2030. (Fatosi)