Porti i parë inteligjent me zero karbon në botë në Tianjin lidhet me Amerikën e Jugut
2023-07-31 16:18:57

Foto nga VCG

Një anije konteinerësh e ankoruar të shtunën pasdite, në portin Tianjin, ku ndodhet terminali i parë në botë me zero karbon, hapi një rrugë të re të drejtpërdrejtë të transportit detar midis portit kryesor të Kinës veriore dhe Amerikës së Jugut, shkruan “CGTN”.

Nëntë anije me kontejnerë 35.000 tonësh të operuara nga “Wan Hai Lines” do të shërbejnë në itinerar, duke kaluar portet kryesore në disa vende, duke përfshirë Meksikën, Panamanë, Kolumbinë dhe Ekuadorin, sipas një përfaqësuesi të kompanisë.

Ai theksoi se rruga e re do të shkurtojë kohën e transportit me një të tretën. Mallrat, veçanërisht ushqimet e detit, frutat dhe perimet e ngrira nga Amerika e Jugut, do të transportohen në Tianjin në 25 ditë.

Konsumatorët në Kinën veriore do të përfitojnë nga rruga e re, veçanërisht ata që jetojnë në Pekin dhe provincën Hebei.

Për të lehtësuar nisjen e rrugës së re, autoritetet në portin Tianjin kanë punuar me administratat lokale detare, inspektimin kufitar dhe doganor për të përmirësuar efikasitetin në procedurat e koordinimit, logjistikës dhe zhdoganimit, sipas burimeve nga “Tianjin Port Group”.

Grupi i Portit Tianjin do të vazhdojë të forcojë bashkëpunimin me kompanitë vendase dhe të huaja të linjës së kontejnerëve, duke zgjeruar më tej fushën e shërbimit të portit dhe duke zgjeruar rajonin e tij të shërbimit. Gjithashtu do të përmirësojë vazhdimisht cilësinë e shërbimit të itinerarit për të promovuar ndërtimin e një porti inteligjent të gjelbër të klasit botëror në një nivel të ri. (Fatosi)