Kina do të lëvrojë më shumë kapital për sektorët e shkencës dhe teknologjisë
2023-07-30 16:22:23

foto nga CFP

Selia e Bankës Qendrore të Kinës/ foto nga CFP

Sipas të dhënave të bankës, ndërmarrje të tilla patën rritje të shpejtë të kredisë në gjysmën e parë të vitit. Gjatë kësaj periudhe, tepricat afatmesme dhe afatgjata të kredive të bizneseve në industrinë e prodhimit të teknologjisë së lartë ishin 2.5 trilionë juanë (rreth 350.8 miliardë dollarë amerikanë), një rritje prej 41.5 për qind në bazë vjetore.

Kreditë e papaguara për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme të orientuara në shkencë dhe teknologji arritën në 2.36 trilionë juanë, 25.1 më shumë se një vit më parë. (Irma)