Kina lehtëson barrën e bizneseve nga taksat
2023-07-30 18:09:07

foto nga VCG

foto nga VCG

Rimbursimet e taksave të sapozbatuara nga Kina, si dhe shkurtimet e taksave dhe tarifave dhe shtyrjet e pagesave, arritën në 927.9 miliardë juanë (rreth 130.14 miliardë dollarë amerikanë) në gjysmën e parë të vitit, treguan të dhënat zyrtare, cituar nga “Xinhua”.

Më shumë mbështetje u është dhënë bizneseve të vogla, pasi 62 për qind e mbështetjes së taksave dhe tarifave shkoi për ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme, deklaroi në një konferencë për shtyp Rong Hailou, zyrtar në Administratën Shtetërore të Taksave. 

Sipas tij, përjashtimi nga tatimi mbi vlerën e shtuar për tatimpaguesit me të ardhura mujore nga shitjet më pak se 100.000 juanë i ndihmoi ata të kursenin një total prej 214.8 miliardë juanë.

Një ndarje e të dhënave tregoi se midis të gjithë sektorëve, prodhimi, si dhe industritë e lidhura me shumicë dhe pakicë, përfituan më shumë nga mbështetja, sipas Rong. 

Vitin e kaluar, shkurtimet e taksave dhe tarifave të sapozbatuara të vendit arritën në mbi 1 trilion juanë dhe u futën shtyrje për pagesat e taksave dhe tarifave prej mbi 750 miliardë juanë, sipas raportit të punës së qeverisë për vitin 2023. (Irma)