Sektori i minierave në Kinë kryhen operacione të sigurta
2023-07-28 16:27:32

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kina ka arritur të mbajë një situatë përgjithësisht të qëndrueshme në operacionet e sigurta të minierave që nga fillimi i vitit, pavarësisht nga një rritje në incidentet e minierave të qymyrit, bëri të ditur Administrata Kombëtare e Sigurisë së Minierave.

Vendi ka parë një rënie prej 13 për qind në bazë vjetore të incidenteve të minierave që nga fillimi i vitit, me numrin e incidenteve të minierave jo të qymyrit që vazhdon të bjerë, citon “Xinhua” të dhënat e administratës.

Sipas administratës, Kina ka rritur mbikëqyrjen mbi sigurinë e minierave, duke nisur fushata të veçanta inspektimi për të shqyrtuar dhe eliminuar rreziqet e mundshme.

Aktualisht, të gjitha 3110 vendet e minierave të qymyrit nën rregullim kanë përfunduar vetinspektimin dhe korrigjimin e rreziqeve të fshehura të sigurisë. Rreth 15.000 miniera pa qymyr kanë përfunduar punën e vetinspektimit dhe korrigjimit, treguan të dhënat nga administrata.  (Irma)