Enti logjistik i “Alibaba” synon të shtojë praninë globale
2023-07-26 13:17:07

 “Cainiao”, enti logjistik i gjigantit kinez të teknologjisë “Alibaba Group”, do të përshpejtojë përpjekjet për të shtuar praninë në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Azinë Juglindore. “Cainiao” po forcon planet e zgjerimit jashtë shtetit në bashkëpunim me “AliExpress”, platforma që shet mallra të konsumit në tregjet jashtë shtetit, për një shërbim global shpërndarjeje që zotohet të dorëzojë pako ndërkufitare brenda pesë ditëve pune.

Enti logjistik i “Alibaba” synon të shtojë praninë globale

“Cainiao Group”, enti logjistik i gjigantit kinez të teknologjisë “Alibaba Group Holding Ltd”, do të përshpejtojë përpjekjet për të ndërtuar rrjete logjistike globale dhe për të shtuar praninë në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Azinë Juglindore, deklaroi ekzekutivi i saj më i lartë, ndërsa kompania kërkon të krijojë më shumë qendra lokale të magazinimit dhe shpërndarjes.

Xinhua

Një punonjës rregullon paketa në një qendër logjistike të rrjetit Cainiao në Guadalajara, Spanjë./Xinhua

Kompania do të përmirësojë më tej shërbimet e saj të shpërndarjes globale dhe do të thellojë aftësitë logjistike në tregjet kryesore jashtë shtetit si pjesë e nxitjes globale, tha Wan Lin, drejtori ekzekutiv i “Cainiao”.

“Dekada e ardhshme do të sjellë mundësi të reja zhvillimi për logjistikën inteligjente dhe kompania do të ndërtojë një rrjet udhëheqës global të logjistikës inteligjente që përfshin logjistikën vendase, ndërkufitare dhe atë jashtë shtetit, si dhe dërgesat e fundit dhe teknologjinë logjistike”,- tha Wan.

“Cainiao” po forcon planet e zgjerimit jashtë shtetit në bashkëpunim me “AliExpress”, platforma që shet mallra të konsumit në tregjet jashtë shtetit, për një shërbim global shpërndarjeje që zotohet të dorëzojë pako ndërkufitare brenda pesë ditëve pune. Lëvizja do të përshpejtojë dërgesat me një mesatare prej 30 për qind në krahasim me standardin e industrisë.

Kompania ka zhvilluar infrastrukturën logjistike globale duke zgjeruar qendrat e saj të shpërndarjes jashtë shtetit, si dhe duke krijuar magazina jashtë shtetit dhe objekte të shpërndarjes.

“Cainiao” kohët e fundit njoftoi nisjen e shërbimeve të shpërndarjes në fundjavë dhe dërgesave në të njëjtin qytet në qytetet kryesore të Spanjës për të optimizuar përvojat lokale të logjistikës. Të dhënat nga kompania treguan se vëllimi i pakove ndërkufitare në Spanjë u rrit me mbi 60 për qind në qershor krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Rrjeti logjistik i kompanisë mbulon mbi 30 qytete në Spanjë, me qytete si Madridi dhe Barcelona që arrijnë shpërndarjen ditën e ardhshme. Ajo ka krijuar gjithashtu infrastrukturë logjistike jashtë shtetit, duke përfshirë magazinat jashtë shtetit, qendrat e automatizuara të klasifikimit dhe stacionet e shpërndarjes.

CFP

Zhang Zhouping, analist në “Internet Economy Institute”, tha se krijimi i infrastrukturës logjistike jashtë shtetit ndihmon në përmirësimin e efikasitetit të ofrimit, ruajtjen e stabilitetit dhe sigurisë së zinxhirëve të furnizimit dhe nxitjen e zhvillimit të sektorit të tregtisë elektronike ndërkufitare.

Në prill, “Cainiao” nënshkroi një partneritet strategjik me “Brazil Post”, shërbimin kombëtar postar të Brazilit, për të thelluar bashkëpunimin në teknologjinë ndërkombëtare ekspres dhe logjistike.

Të dy kompanitë ranë dakord të bashkëpunojnë në fusha të tilla si ngarkesat ajrore globale, infrastruktura lokale logjistike dhe teknologjia e logjistikës digjitale, të forcojnë ndërtimin e rrjeteve të dërgesave ekspres në Brazil, si dhe të optimizojnë së bashku shërbimet logjistike të importit dhe eksportit.

“Kompanitë kineze të logjistikës po shtojnë përpjekjet për të investuar në magazina jashtë shtetit dhe në rrjetet e shpërndarjes. Kjo jo vetëm që ndihmon në promovimin e markave dhe produkteve kineze në nivel global dhe rrit konkurrencën e ndërmarrjeve kineze të tregtisë së jashtme, por gjithashtu prezanton një numër të madh produktesh jashtë shtetit për konsumatorët kinezë”,- tha Lu Zhenwang, drejtori ekzekutiv i “Wanqing Consultancy”, me seli në Shangai.

“JD Logistics”, një njësi e platformës kineze të tregtisë elektronike “JD”, po ndërton gjithashtu infrastrukturën logjistike jashtë vendit. Ajo planifikon të ndërtojë më shumë magazina në Amerikë, Evropë, Azinë Juglindore, Australi dhe Lindjen e Mesme, ku ndërmarrjet kineze po shtojnë përpjekjet për të zgjeruar aktivitetet e biznesit në përputhje me rritjen e shërbimeve të tregtisë elektronike.