Kompania amerikane e teknologjisë mjekësore BD sheh zgjerimin e inovacionit në tregun kinez
2023-07-24 10:32:24

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Kompania globale e teknologjisë mjekësore me bazë në SHBA, BD pritet të përmirësojë portofolin e saj të fortë dhe të vazhdojë të sjellë risi në Kinë me rreth 20 lançime të reja çdo vit gjatë viteve të ardhshme, tha drejtuesi më i lartë i kompanisë.

"Numri i konsiderueshëm i inovacioneve që ne shohim të vijnë sot në Kinë pritet të vazhdojnë për të ardhmen e parashikueshme dhe nuk ka fund në horizont," tha Tom Polen, CEO dhe president i BD, në një intervistë ekskluzive me China Daily gjatë udhëtimit të tij në vend të martën.

"Ne i marrim të gjitha risitë nga brenda që zhvillojmë dhe risitë që fitojmë. Dhe ne shikojmë t'i zgjerojmë ato këtu në Kinë dhe e kemi bërë këtë në një bazë të përshpejtuar kohët e fundit," tha Polen.

Ai tha se kompania, e cila është e përkushtuar ndaj përmirësimit të zbulimeve mjekësore, diagnostikimit dhe ofrimit të kujdesit, ka tubacionin më emocionues të inovacionit në histori, investon mbi 1 miliard dollarë në R&D në vit dhe ka blerë 19 kompani gjatë tre viteve të fundit.

Një nga produktet kryesore nga kompania që pritet të tregtohet së shpejti në Kinë është një sistem i automatizuar për të kontrolluar individët për kancerin e qafës së mitrës, një nga kanceret më të zakonshme tek gratë, në një fazë të hershme.

Ai jo vetëm që mund të zbulojë HPV-në, një virus që shkakton kancerin, por gjithashtu të tregojë llojin e virusit dhe sa ka gjasa që lloji të përparojë në kancer.

"Pra, gratë mund të sigurohen që të marrin kujdesin e duhur me klinicistin e saj dhe të ndiqet siç duhet, dhe se nëse kanceri zhvillohet, ai mund të zbulohet shumë herët dhe të trajtohet në kohë për të parandaluar përparimin e mëtejshëm", tha Polen.

Gjithashtu, kompania, e cila arriti rritje dyshifrore në Kinë vitin e kaluar, do të sjellë automatizimin, inteligjencën artificiale dhe robotikën, në aspekte të të cilave kompania ka rreth 2,500 shkencëtarë të të dhënave dhe inxhinierë softuerësh, në spitalet kineze me një ritëm më të lartë, tha ai.

Mbi 100 spitale kryesore, dhe spitale pediatrike në veçanti, në vend, kanë vendosur tashmë platformat e automatizuara të kompanisë për të punuar në skenarë të ndryshëm, duke përfshirë dhënien e rezultateve efikase dhe të sakta të testimit, tha Polen.

James Deng, zëvendëspresident global i BD dhe menaxher i përgjithshëm i rajonit të BD Greater China, përmendi shembullin e Spitalit të Fëmijëve të Universitetit Mjekësor Nanjing në provincën Jiangsu, i cili ka zëvendësuar 16 farmacistët e tij që punojnë në farmaci me platformën e automatizuar të kompanisë.

Ai tha se dikur ishte e mbushur me njerëz pasi prindërit duhej të qëndronin në radhë për të pritur ilaçet e tyre ndërsa fëmijët po qanin. Por tani, ndërsa shpërndarja e barnave bëhet më efikase, familjet thjesht vijnë dhe marrin ilaçet dhe fëmijëve u plotësohen shumë më shpejt nevojat e tyre.

"Tani vetëm tre farmacistë punojnë atje, duke i lënë të gjithë të tjerët të punojnë me mjekët për diagnozën klinike dhe monitorimin në ICU (njësia e kujdesit intensiv) dhe dhomat e operacionit. Kënaqësia e punës së farmacistëve dhe cilësia e shërbimit spitalor janë përmirësuar," tha Deng.

Një nga fokuset e BD Greater China Innovation Center, e cila u përurua në Hangzhou, provincën Zhejiang ], të mërkurën, do të jetë gjithashtu në anën dixhitale, tha Polen.

Së bashku me qendrën inovative të projektimit dhe laboratorin shumëfunksional të kompanisë në Shangai dhe qendrën e projektit laboratorik në Suzhou, në  provincën Jiangsu, të gjitha objektet do të punojnë së bashku për të fuqizuar më tej aftësinë R&D të BD dhe partnerëve të saj dhe për të përshpejtuar inovacionin e lokalizuar, tha ai.

Pas qindra miliona dollarësh investime në Kinë gjatë viteve, një fabrikë e re në Yixing, në Jiangsu, e treta e kompanisë në Kinë, është planifikuar të fillojë prodhimin vitin e ardhshëm. Polen tha se fabrika e re është një investim disa qindra milionë dollarësh.

"Investime të tilla të rëndësishme në Kinë tregojnë besimin tonë në vazhdimin e ofrimit të rritjes së fortë në treg me nevojat në rritje të pacientëve," tha ai.

Konsulenca globale Frost & Sullivan tha se madhësia e tregut kinez të kujdesit shëndetësor po rritet me një normë të përbërë rritjeje vjetore prej 9.6 përqind dhe pritet të arrijë gati 3 trilion juanë (416 miliardë dollarë) në 2030.