Raporti: Kërkesa e brendshme, BRI nxit më shumë mundësi për zhvilluesit e infrastrukturës
2023-07-17 17:50:04

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ndërtuesit dhe kontraktorët kryesorë të infrastrukturës kineze pritet të përqafojnë më shumë mundësi këtë vit mes lirimit të kërkesës së ndrydhur në epokën pas COVID-19 veçanërisht në rajonet e përfshira në Nismën “Një brez, një rrugë”(BRI) dhe krahas fuqisë së vazhdueshme në sektor në vend , thuhet në një raport.

Raporti i lëshuar nga CITIC Securities citoi indekset që lidhen me kërkesën për infrastrukturë në tregjet e lidhura me BRI duke thënë se kushtet janë rikuperuar në nivelet para pandemisë. Ndërkohë, edhe projektet e vonuara për shkak të infektimit po gëzojnë një ritëm më të shpejtë zhvillimi që nga fillimi i vitit.

Përveç kësaj, numri i kontratave të reja është gjithashtu në rritje dhe pritet të rritet me një ritëm më të shpejtë për pjesën tjetër të vitit, që shënon 10 vjetorin e BRI-së, thuhet në raport.

Sipas deklaratës financiare të gjysmës së parë të China State Construction Engineering Corp, vlera e kontratës në tregjet jashtë shtetit ishte 59.9 miliardë juanë (8.36 miliardë dollarë), 7.7 për qind më shumë nga viti në vit. Vlera totale e kontratës u rrit me 9.5 për qind në bazë vjetore në 2.01 trilion juanë gjatë periudhës së raportimit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Me avantazhet diplomatike të fituara nga Kina përmes përpjekjeve të saj në nxitjen e bashkëpunimit global  siç është BRI dhe avantazhit konkurrues të vendit në ndërtimin e infrastrukturës, kontraktorët kryesorë kinezë gjithashtu dallohen nga kolegët e tyre globalë për zgjidhjet e tyre profesionale dhe modelet e pjekura të funksionimit, sipas një raporti i mëparshëm nga China Securities Co Ltd.

Totali vjetor global i investimeve në infrastrukturë pritet të kalojë 3 trilion dollarë deri në vitin 2025, shtoi ai.

 

"Ndërtuesit kryesorë shtetërorë, kontraktorët shumëkombëshe dhe firmat private konkurruese ka të ngjarë të shohin më shumë përfitime këtë vit të sjella nga dhjetëvjeçari i BRI. Përveç kësaj, përmes viteve të optimizimit në skemat e tregjeve jashtë shtetit, lojtarët kinezë,  të mbështetur nga qeveria 'shkoni globale" tha Bao Rongfu, analist tregu me TF Securities.

Duke kaluar në gjysmën e dytë, përpjekjet e vendit në infrastrukturë janë ende në nivele të larta, pasi një seri projektesh raportuan përparim më të shpejtë në korrik.

Në hekurudhën Jinhua-Jiande me shpejtësi të lartë në provincën Zhejiang, punëtorët e China Railway 24th Bureau Group Corp Ltd (CR24), një njësi e China Railway Construction Corp (CRCC), gërmuan me sukses një tunel në fillim të këtij muaji, një objektiv kryesor ndërtimi në projekti HSR.

Tuneli me dy korsi Tangshawu, i vendosur në Jiande, në provincën Zhejiang, shtrihet 202.9 metra në kushte komplekse gjeologjike.

Për të gërmuar në mënyrë të sigurt nëpër shtresat shkëmbore, ekipet e ndërtimit të CR24 kryen studime gjeologjike dhe përdorën pajisje monitorimi për të identifikuar rreziqet dhe për të përcaktuar metodat më të përshtatshme të ndërtimit, me përforcim dhe struktura mbështetëse të forta të përgatitura paraprakisht, tha menaxheri i projektit.

"Ne ngritëm një ekip ekspertësh për të kryer matje më delikate në kantierin e ndërtimit, pasi shifrat më specifike dhe të sakta do të çojnë në instalimin më të shpejtë të strukturave të mërzitshme dhe mbështetëse.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Doli të ishte lëvizja e duhur pasi arritëm të shponim tunelin. sipas planit”, tha menaxheri i projektit CR24, i cili nuk pranoi të emërohej.

Sipas kontraktorit shtetëror, puna e ndërtimit po rritet përgjatë të gjitha seksioneve të linjës. Përveç përfundimit të tunelit, ura hekurudhore e lumit Xin'an gjithashtu goditi një moment historik të madh kohët e fundit me platformën mbajtëse të një skele tjetër kryesore të urës që u përfundua javën e kaluar.

Me një shpejtësi të projektuar prej 250 kilometrash në orë, hekurudha e shpejtësisë së lartë është një projekt i ndërtuar në vend që lidh Jinhua, Lanxi dhe Jiande të Zhejiang me rrjetin kryesor hekurudhor të Kinës dhe synon të ofrojë shërbime më të shpejta hekurudhore për pasagjerët që udhëtojnë midis provincave Zhejiang dhe në brendësi.

Një ndërtues kryesor i rrjetit aktual kombëtar hekurudhor, CRCC po shton përpjekjet për të ndihmuar vendin të arrijë qëllimet e tij të zgjerimit të hekurudhave me shpejtësi të lartë në përputhje me periudhën e 14-të të Planit Pesëvjeçar (2021-25).

Hekurudha me shpejtësi të lartë Hefei-Xinyi, një linjë që synon të lidhë më mirë provincën Anhui në brendësi me rrjetin hekurudhor kombëtar, raportoi përparim të madh në një projekt të ndërtimit të urës, sipas CR24, i cili është i përfshirë në ndërtimin në disa seksione të hekurudhës.

Ndërtuesi tha se puna e derdhjes së fazës së parë të një ure speciale hekurudhore në qarkun Dingyuan të Anhuit përfundoi javën e kaluar, gjë që do t'i japë asaj përvojë të vlefshme pasi puna u krye mbi një autostradë funksionale.

Pas përfundimit, linja 324 km Hefei-Xinyi do të kalojë nga Hefei, kryeqendra e provincës Anhui dhe do të kalojë nëpër qarqet Dingyuan, Fengyang, Mingguang, Wuhe  dhe Sixian përpara se të hyjë në provincën Jiangsu dhe të përfundojë në Xinyi, tha CR24.