Politikat për të nxitur internetin industrial
2023-06-19 15:07:34

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina ushqen 240 platforma me ndikim në zonën që shihet si kritike për zotërimin e teknologjisë. Kina do të hartojë politika të reja për të promovuar zhvillimin e internetit industrial - një kufi teknologjik në të cilin të gjitha ekonomitë kryesore po përpiqen të krijojnë një avantazh - pasi shihet gjerësisht si një gur themeli i revolucionit të katërt industrial, tha rregullatori kryesor i industrisë në vend të enjten.

Komentet erdhën pasi shkalla industriale e internetit industrial të Kinës tejkalon 1.2 trilion juanë (167.7 miliardë dollarë). Interneti industrial i referohet konvergjencës së sistemeve industriale me fuqinë e llogaritjes së avancuar, analitikës, ndjeshmërisë dhe niveleve të reja të lidhjes.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Zhang Yunming, zëvendësministri i industrisë dhe teknologjisë së informacionit, tha në një fjalim në Konferencën Industriale të Internetit 2023 në Suzhou, provincën Jiangsu, se interneti industrial është një gur themeli i rëndësishëm i revolucionit të katërt industrial, një themel kyç për integrimin e thellë të ekonomisë dixhitale dhe reale  dhe një infrastrukturë strategjike për industrializim të ri.

Zhang u bëri thirrje qeverive vendore të rrisin bashkëpunimin me ministrinë e tij dhe të forcojnë koordinimin dhe mbështetjen e politikave si financimi, teknologjia, talenti dhe të dhënat në mënyrë që të optimizojnë vazhdimisht mjedisin e politikave për inovacionin dhe zhvillimin e internetit industrial.

Ky veprim vjen pasi ky vit shënon fundin e planit trevjeçar të ministrisë për zhvillimin inovativ të internetit industrial.

Përballë situatave, detyrave dhe kërkesave të reja, ministria do të hartojë politika të reja për të nxitur zhvillimin me cilësi të lartë të internetit industriale, shtoi Zhang.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

"Ne duhet të adoptojmë qasje të orientuara nga problemet dhe të përqendrohemi në zgjidhjen e pikave të dhimbjes dhe vështirësive që kufizojnë promovimin në shkallë të gjerë të internetit industrial," tha Zhang, duke bërë thirrje për më shumë përpjekje për të arritur përparime në teknologjitë dhe aplikacionet thelbësore.

Ai tha se deri tani, Kina ka ushqyer 240 platforma industriale me ndikim në internet dhe 28 prej tyre janë platforma ndërindustriale dhe ndërdomainësh.

Për më tepër, vendi ka ndërtuar një sistem gjithëpërfshirës identifikimi dhe analize për internetin industrial, i cili mbulon 31 rajone të nivelit provincial, duke u shërbyer mbi 260,000 ndërmarrjeve.

Aleanca e Internetit Industrial ka tërhequr mbi 2,500 anëtarë vendas dhe ndërkombëtarë nga mbi 80 industri, duke u bërë transportuesi më i madh i bashkëpunimit ekologjik në botë në fushën e internetit industrial, sipas ministrisë.

Wu Hequan, akademik në Akademinë Kineze të Inxhinierisë, tha se nevojiten më shumë përpjekje për të forcuar zhvillimin e njësive të përpunimit qendror industrial, të cilat janë pajisje kompjuterike të rëndësishme për internetin industrial.

Yuan Jie, kryetar i China Aerospace Science and Industry Corp, tha se kompania do të rrisë burimet për të arritur përparime në inteligjencën artificiale, softuerin industrial dhe teknologjitë e tjera kyçe, në mënyrë që të përmirësojë më mirë avantazhin e kompanisë në internetin industrial për industrinë e hapësirës ajrore.

Pang Songtao, menaxher i përgjithshëm i Inspur Yunzhou, një njësi e Inspur Group që fokusohet në internetin industrial, tha se është një mjet efektiv për të kapërcyer ndarjen dixhitale. Përveç parqeve dhe grupimeve industriale, kompania ka ndihmuar disa sektorë duke përfshirë pajisjet, elektronikën, kimikatet, minierat, çelikun, energjinë dhe ushqimin për të përqafuar transformimin dixhital në kërkim dhe zhvillim, dizajn, prodhim dhe prodhim.

Xiao Rongmei, nëndrejtor i Institutit të politikave dhe ekonomisë në Akademinë e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit në Kinë, tha se në vitin 2022, 53 kompani industriale të internetit kishin oferta publike fillestare, duke e çuar numrin total të kompanive industriale të internetit të listuara në 277 deri në fund. e majit.