Ekuipazhi i anjes kozmike “Shenzhou 16” hyn në stacionin hapësinor
2023-05-30 20:25:00

foto/Xinhua

foto/Xinhua

Tre astronautët kinezë të anijes kozmike “Shenzhou16” hynë në stacionin hapësinor të Kinës dhe u takuan me tre  astronautë të tjerë të martën, duke filluar një raund të ri të dorëzimit të ekuipazhit në orbitë.

foto/VCG

foto/VCG

Ekuipazhi i anjes kozmike “Shenzhou15” hapi kapakun e anijes në orën 18:22, sipas orës të Pekinit. Tre astronautët në stacionin hapësinor përshëndetën të ardhurit e rinj dhe bënë fotografi në grup.

foto/VCG

foto/VCG

Mbledhja hapësinore nisi rrotullimin e dytë të ekuipazhit në orbitë në stacionin hapësinor të Kinës.

Sipas Agjencisë Kineze të Hapësirës me Astronuatë, gjashtë astronautët do të jetojnë dhe punojnë së bashku për rreth pesë ditë për të përfunduar detyrat e planifikuara dhe punën e dorëzimit.  (Fang Xiaoyu/Eda)