Ekspozita Kinë-EQL një potencial i ri bashkëpunimi
2023-05-23 11:15:18

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Ekspozita e tretë pesëditore Kinë-Vendet e Evropës Qendrore Lindore (EQL)) dhe Panairi Ndërkombëtar i Mallrave të Konsumit përfundoi  të shtunën dhe pjesëmarrësit pane një potencial të ri të bashkëpunimit në të gjithë platformën.

Ndërsa produktet cilësore të  Evropës Qendrore Lindore hynë në Kinë përmes ekspozitës dhe plotësuan kërkesën e brendshme, tregu i madh i Kinës ka ofruar mundësi të mëdha zhvillimi për ndërmarrjet e Evropës Qendrore Lindore, tha për Xinhua Zhang Yadong, drejtor i ekspozitës Ningbo EQL dhe qendrës së promovimit të bashkëpunimit.

Nëpërmjet platformës, ndërmarrjet e vogla dhe të mesme kineze u prezantuan me mundësi të reja tregu, pasi u lidhën me mallra dhe shërbime cilësore burime nga vendet e EQL-së pa u larguar nga Kina, tha Shi Qiqi, zëvendësdrejtor i Departamentit të Tregtisë të Provincës Zhejiang të Kinës.

Ekspozita e këtij viti tërhoqi më shumë se 400 ekspozues nga EQL dhe vende të tjera evropiane, me rreth 3,000 lloje të produkteve të reja të ekspozuara, duke filluar nga prodhimet bujqësore, verërat dhe kozmetika deri te prodhimet dhe shërbimet e nivelit të lartë.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

"Tregu kinez po rritet shumë shpejt. Konsumatorët e rinj, në veçanti, janë kuriozë për lloje të ndryshme të verës," tha Liakos Constantinos, bashkëthemelues i kompanisë tregtare greke Hellenic Agora, e cila solli 35 lloje të ndryshme vere nga Greqia në ekspozitë.

"Kemi nisur së fundmi aktivitetet "master class" duke kombinuar një hyrje në kulturën historike të verës të Greqisë me provë të verës, e cila ka qenë shumë e njohur. Të gjitha këto na japin besim në të ardhmen e biznesit tonë këtu," tha Constantinos.

Andrzej Juchniewicz, përfaqësuesi kryesor i agjencisë polake të investimeve dhe tregtisë në Kinë, tha për Xinhua se 11 kompanitë polake që marrin pjesë në ekspozitën e këtij viti janë impresionuar thellë me tregun kinez nëpërmjet kontakteve të shpeshta me të.

“Qumështi dhe biskotat polake kanë hyrë gradualisht në jetën e përditshme të konsumatorëve kinezë përmes ekspozitës”, tha Juchniewicz. "Ne shpresojmë të sjellim më shumë produkte cilësore në Kinë dhe të zgjerojmë pjesën e tregut në lojëra, shkencë dhe teknologji dhe mjekësi."

Duke sjellë në ekspozitën e këtij viti mostrat e saj të sapodegradueshme të qeseve të mbeturinave, Ningbo Baojiahua Biomaterials është një kompani e re e themeluar në fund të vitit 2022 nga Despodov Dimitrov, pasi ai pa rëndësinë që Kina dhe BE-ja i kanë kushtuar mbrojtjes së mjedisit.

Duke vënë në dukje se kompania arriti prodhimin fillestar në masë këtë mars, Dimitrov tha për Xinhua se do të dëshironte të takonte më shumë njerëz në ekspozitë për të arritur marrëveshje për bashkëpunim dhe për të shitur produktet e tij në tregjet kineze dhe evropiane në të ardhmen.

Ekspozita e këtij viti prezantoi një seksion të ri mbi tregtinë kulturore, në të cilin një laborator i tregtisë kulturore digjitale i bashkëthemeluar nga institucione kineze dhe të huaja bashkëpunoi me organizata nga Hungaria, Rumania dhe Bullgaria për të pritur një seri ekspozitash dhe shfaqjesh kulturore shumë të ndjekura që shfaqin n e Evropës Qendrore Lindore

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Yang Chaojie, kreu i laboratorit, tha për Xinhua se shpreson që tregtia kulturore do të bëhet një pikë e re rritjeje për bashkëpunimin Kinë-EQL.

Tregtia kulturore ka shumë rëndësi për shkëmbimet humaniste dhe mund të bëhet një urë për bashkëpunimin midis vendeve, tha ai.

"Bosnja dhe Hercegovina ka perspektiva të gjera për bashkëpunim me Kinën dhe vendet e tjera të EQL-së në energji, infrastrukturë, transformimin e gjelbër ekonomik dhe energjinë e pastër. Ne parashikojmë më shumë projekte bashkëpunimi në të ardhmen," tha Zdravko Marinkovic, president i Dhomës së Tregtisë së Jashtme të vendit. .

"TCL ka bashkëpunuar me EQL për shumë vite," tha Li Dongsheng, president i gjigantit kinez të elektronikës së konsumit TCL.

Kompania është e gatshme të punojë me ndërmarrjet e  EQL për të ndihmuar në ngritjen e bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar Kinë-EQL, duke promovuar transformimin dhe përmirësimin e prodhimit, ndërtimin e mekanizmave të bashkëpunimit në kërkimin shkencor dhe përshpejtimin e zhvillimit të gjelbër dhe transformimit të energjisë, shtoi Li.