Plani rajonal i qendrës së AI nxit zhvillimin socio-ekonomik
2023-05-22 09:16:18


Foto nga VCG

Kina do të intensifikojë përpjekjet për të zhvilluar inteligjencën artificiale, si në kërkimin teorik ashtu edhe në teknologjitë më të fundit, për të ndërtuar një grup qendrash industriale rajonale të AI për zhvillimin ekonomik dhe social, thanë zyrtarët të enjten.

"Kina e konsideron AI një mjet të rëndësishëm për rritjen e produktivitetit, përmirësimin e industrive dhe përmirësimin e mirëqenies së njerëzve. Vendi ka nisur planet e zhvillimit të AI dhe ka mbështetur krijimin e 18 zonave pilot të zhvillimit të inovacionit dhe zhvillimit të AI të gjeneratës së re dhe 32 platformave të inovacionit në të gjithë vendin. ”, tha Wang Zhigang, ministër i shkencës dhe teknologjisë.

Kombi gjithashtu ka trajtuar në mënyrë aktive rreziqet dhe sfidat  siç është qeverisja etike e AI që mund të sjellë teknologjia e re, tha Wang në ceremoninë e hapjes së Kongresit Botëror të Inteligjencës në Tianjin.

Wang gjithashtu bëri thirrje për bashkëpunim më të thellë midis shkencëtarëve, sipërmarrësve dhe inxhinierëve globalë në inovacionin teknologjik, aplikimin dhe qeverisjen etike të AI, për të promovuar zhvillimin e qëndrueshëm të AI në mbarë botën.

Foto nga VCG

Sipas Ministrisë së Shkencës dhe Teknologjisë, zhvillimi i shpejtë i AI në Kinë ka prodhuar rezultate të rëndësishme. Që nga viti 2022, Kina kishte numrin më të madh në botë të aplikimeve për patentë të AI, numrin më të madh të punimeve dhe citimeve të publikuara akademike. Vendi është ndër liderët në fushën e vizionit kompjuterik, përpunimit të gjuhës natyrore dhe njohjes së të folurit në nivel global. Madhësia e sektorëve kryesorë në industrinë e AI tejkaloi 500 miliardë juanë (71 miliardë dollarë), me më shumë se 4200 kompani përfaqësuese që përbëjnë afërsisht 16 përqind të totalit botëror.

Ministri i Arsimit Huai Jinpeng  tha se përpjekjet janë shtuar për të promovuar në mënyrë aktive integrimin e AI në arsim duke krijuar një platformë kombëtare të shërbimit publik të arsimit inteligjent që përfshin më shumë se 7,100 mësime për trajnimin e punës dhe rreth 27,000 mësime për arsimin e lartë. Deri më tani, platforma kishte mbi 25.1 miliardë shikime nga më shumë se 200 vende dhe rajone.

Chen Min'er, sekretari i Partisë i Bashkisë Tianjin, tha se do të bëhen më shumë përpjekje për të promovuar përdorimin e AI në qeverisjen e qytetit për të lehtësuar ndërtimin e qyteteve inteligjente.

"Ne do të promovojmë zhvillimin me cilësi të lartë të AI, do të forcojmë kërkimin dhe zhvillimin e teknologjive bazë si inteligjenca e frymëzuar nga truri dhe ndërfaqja tru-kompjuter, do të promovojmë integrimin e thellë të AI me industritë dhe do të lehtësojmë transformimin dhe përmirësimin e industrive tradicionale. , nxisin industri të reja dhe zhvillon fuqishëm energji të re dhe automjete inteligjente të lidhura, "tha Chen.

Tianjin do të përdorë gjithashtu AI për të lehtësuar reformën dhe hapjen me cilësi të lartë, dhe për të përdorur teknologjitë e informacionit të gjeneratës së re, si të dhënat e mëdha dhe AI, për të promovuar reformat në sektorët e financave, taksave dhe teknologjisë për të krijuar një mjedis biznesi të klasit të parë. është e orientuar drejt tregut, e legalizuar dhe e ndërkombëtarizuar, shtoi Chen.

Gjatë ceremonisë së hapjes, Zhou Hongyi, themeluesi i kompanisë së sigurisë kibernetike 360 Security Group, tregoi se si teknologjia mund të përdoret për të përmirësuar menaxhimin e qytetit duke lançuar dy produkte të reja të AI që janë në gjendje t'u përgjigjen pyetjeve që lidhen me zhvillimin ekonomik dhe social të Tianjin dhe formën e paraqitjes së distriktit të ardhshëm.