Firma zvicerane GF optimiste për perspektivat e rritjes së tregut kinez
2023-05-16 10:23:52

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Georg Fischer (GF), një kompani industriale zvicerane është shprehur optimiste për perspektivat e rritjes së tregut kinez, duke pasur parasysh përparimin e gjithanshëm të Kinës drejt qëllimit kombëtar të zhvillimit me cilësi të lartë dhe për këtë arsye do të vazhdojë të rrisë investimet për të mbështetur klientët dhe partnerët vendas , tha CEO i saj.

E njohur si GF, kompania mbajti ceremonitë e hapjes për dy fabrikat e saj në Yangzhou,  provincën Jiangsu  dhe Shenyang, provincën Liaoning, në fund të prillit. Investimi i kombinuar i dy fabrikave pritet të arrijë afër 1 miliard juanë (144 milionë dollarë) në fazën përfundimtare.

Andreas Muller, CEO i GF, tha në një intervistë ekskluzive se "Kina është një nga tregjet më të rëndësishme për GF. Në një shkallë globale, është tregu më i madh i vetëm për tre divizionet e GF, përkatësisht Divizioni i Zgjidhjeve të Casting, Divizioni i Zgjidhjeve të Machining dhe Divizioni i Sistemeve të Tubacioneve.

"Numri më i madh i makinerive po konsumohen këtu në Kinë, kështu që ju duhet të jeni këtu në Kinë. Shumica e makinave po ndërtohen këtu në Kinë dhe shumica e automjeteve të reja elektrike po ndërtohen gjithashtu në Kinë."

Si një markë zvicerane me 221 vjet histori, GF është një lojtar kryesor në tubacionet e transportit të sigurt për lëngjet dhe gazrat, derdhjet e lehta për automjetet dhe teknologjinë e përpunimit me precizion të lartë. Produktet e saj përdoren në një gamë të gjerë industrish si automobila, hapësira ajrore, energjia, kujdesi shëndetësor dhe teknologjia e informacionit dhe komunikimit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

GF ka 25 filiale në Kinë, duke përfshirë 18 vende prodhimi në 14 qytete.

Fabrikat e reja në Yangzhou  dhe Shenyang do të zgjerojnë më tej praninë e saj prodhuese në rajonin e deltës së lumit Yangtze dhe Kinën verilindore dhe do të ndihmojnë në ofrimin e shërbimeve më të afërta dhe më të përshtatshme për klientët, tha  drejtuesi i kompanisë GF.

"Ne besojmë se Kina do të rimëkëmbet më e fortë se pjesa tjetër e botës për sa i përket rritjes së PBB-së. Ne gjithashtu parashikojmë që mund të shohim një rritje edhe më të fortë në gjysmën e dytë të këtij viti sesa ajo që kemi parë në tremujorin e parë dhe tremujorin e ardhshëm ”, tha Muller.

Një rikthim i tillë i fortë ekonomik, tha Muller, do të ofrojë më shumë mundësi për zhvillimin e GF. "Përqindja e automjeteve të reja elektrike në shitjet totale të makinave në Kinë është mbresëlënëse. Unë mendoj se nuk është sekret që sot një nga teknologjitë më të mira për sa i përket baterive po del nga Kina."

Të dhënat nga Shoqata e Makinave të Pasagjerëve të Kinës treguan se në mars, shitjet e automjeteve me energji të re arritën në 653,000 njësi, rreth 35 për qind më shumë nga viti në vit. CPCA vlerëson se shitjet e NEV të Kinës do të arrijnë në 9 milion njësi këtë vit, nga 6.9 milion në 2022.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Komisioni Kombëtar i Zhvillimit dhe Reformës, rregullatori më i lartë ekonomik i Kinës, tha më herët se do të ndërmarrë hapa për të inkurajuar konsumin dhe për të nxitur vrullin e rritjes, duke përfshirë stabilizimin e shpenzimeve të forta për makinat.

Yang Jinghao, kryeekonomist në Concat Data Technology (Hangzhou) Co, tha se lëvizja e NDRC për të nxitur konsumin e makinave, veçanërisht promovimi i NEV-ve në zonat rurale, do të nxisë konsumin rural dhe kështu do të ofrojë më shumë mundësi për kompanitë e lidhura me NEV.

Sipas GF, fabrika e saj e zgjidhjeve të reja të derdhjes në Shenyang është e pajisur mirë për të prodhuar pjesë strukturore të komplikuara, të mëdha automobilistike, si pjesë të mëdha të trupit për NEV dhe trarët e panelit të instrumenteve. Fabrika Yangzhou është fabrika më e madhe dhe më efikase GF Piping Systems në Azi, e cila mund t'u shërbejë klientëve në sektorë relativisht të rinj si mikroelektronika, trajtimi i ujit, kimikatet, ndërtimi dhe qendrat e të dhënave.