CTIEC shkëlqen në eksportet e xhamit me ndërtimin e fabrikës së re në Indonezi
2023-05-09 10:55:58

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kompania kineze në pronësi shtetërore “China Triumph International Engineering Co Ltd”, ofruesi më i madh në botë i shërbimit të inxhinierisë së xhamit, do të ndërtojë fabrikën më të madhe të xhamit të nivelit të lartë në Indonezi, sipas një kontrate të nënshkruar në fund të prillit.

Pas përfundimit, ngarkesa e shkrirjes për fletët e xhamit float në objekt do të arrijë në 1200 tonë metrikë në ditë.

KCC Group, një ndërmarrje e madhe e prodhimit të veshjeve dhe materialeve të ndërtimit në Korenë e Jugut që po investon së bashku në fabrikën e qelqit në Indonezi, dhe CTIEC nënshkruan kontratën në Xhakartë gjatë Simpoziumit të Investimeve me Jashtë Shanghai-Xhakarta.

Në vitin 2015, CTIEC përfundoi ndërtimin e një vendi për prodhimin e xhamit me të njëjtin kapacitet në Korenë e Jugut. Projekti në Indonezi shënon një moment historik të ri për teknologjinë e xhamit lundrues të Kinës dhe eksportin e plotë të pajisjeve në vendet e tjera.

"Duke integruar konceptin e fabrikave inteligjente dhe prodhimit inteligjent, objekti i prodhimit në Indonezi do të jetë në të njëjtin nivel me nivelet e avancuara të botës në konfigurimin e përgjithshëm të pajisjeve, standardet e përpunimit dhe nivelin e inteligjencës," tha Peng Shou, president  i CTIEC dhe studiues i Akademisë Kineze të  Inxhinierisë.

“Me këtë fabrikë do të përmirësohet ndjeshëm niveli i prodhimit të industrisë së xhamit float në vend dhe do të garantohet ofrimi i vazhdueshëm i xhamit të cilësisë së lartë në tregun vendas”, tha ai.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Detaje të mëtejshme të kontratës nuk mund të zbulohen për arsye të konfidencialitetit tregtar.

Si një pjesëmarrëse e zjarrtë në zbatimin e Iniciativës “Një Brez, një Rrugë, CTIEC tha se i është përmbajtur inovacionit, zhvillimit të hapur dhe të gjelbër dhe ka zgjeruar fuqishëm gjurmën e saj jashtë shtetit gjatë viteve të fundit.

"Qëllimi ynë është të sigurojmë që performanca jonë e biznesit jashtë shtetit do të jetë paralele me performancën tonë të brendshme brenda një dekade. Prandaj, ne do t'i afrohemi përmbushjes së qëllimit tonë strategjik për ndërtimin e kompanisë në një grup investimesh të klasit botëror në industrinë e materialeve të ndërtimit. me konkurrencën globale”, tha Peng.

Duke zotëruar teknologjitë kryesore, të tilla si xhami më i hollë elektronik me prekje 0,12 milimetrash, xhami fleksibël i palosshëm 30 mikron dhe xhami i prodhimit të energjisë me telurid kadmiumi me sipërfaqe të madhe, CTIEC deri tani ka një prani në më shumë se 50 vende dhe rajone. Pjesa e saj e tregut global të inxhinierisë së xhamit të nivelit të lartë mbetet e qëndrueshme në mbi 65 përqind.

Bashkëpunimi i CTIEC me Indonezinë daton dy dekada më parë  në vitin 1993, kur kompania kineze nënshkroi një kontratë me Tensindo, një ndërmarrje indoneziane e ndërtimit të infrastrukturës, për të ndërtuar një fabrikë qelqi me një prodhim prej 300 tonë në ditë, duke e bërë Indonezinë një nga tregjet e para jashtë shtetit për të marrë teknologjinë dhe pajisjet kineze të xhamit notues.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Të dy palët e përmirësuan bashkëpunimin në vitin 2004 me një kontratë për të ndërtuar një linjë tjetër prodhimi të xhamit notues me një prodhim prej 900 tonë në ditë. Ajo u bë linja e parë e prodhimit të xhamit notues në shkallë super të madhe për eksport të plotë nga Kina.

Ky vit shënon vitin e 10-të që nga krijimi i nismës “Një brez, një rrugë”. Për 10 vjet radhazi, Kina ka qenë partneri më i madh tregtar i Indonezisë. Në vitin 2022, vëllimi i tregtisë dypalëshe midis dy vendeve arriti në 149.4 miliardë dollarë, një rritje prej më shumë se 20 për qind nga viti në vit.