Cilësia dhe inovacioni tërheq blerësit e huaj në Panairin e Kantonit
2023-05-08 15:02:58

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pasi mbaroi drekën e tij të lehtë, Babak Amin, një blerës iranian që merrte pjesë në Panairin e Kantonit në Guangzhou, të provincës Guangdong, mblodhi grumbullin e tij të broshurave dhe hyri me shpejtësi në një sallë ekspozite. Ai po shkonte për një raund tjetër takimesh me partnerët e biznesit, duke vazhduar një dekadë ndërveprimesh fitimprurëse përmes panairit.

Faza e dytë e veprimtarisë së këtij viti, e njohur gjithashtu si Panairi i 133-të i importit dhe eksportit të Kinës, përfundoi javën e kaluar. Blerësit ndërkombëtarë nga e gjithë bota, përfshirë Amin, morën pjesë në aktivitetet e rifilluara plotësisht në terren.

Të dhënat tregojnë se faza e dytë, me produkte industriale të lehta, duke përfshirë mallrat e konsumit të përditshëm, dhuratat dhe dekorin e shtëpisë, tërhoqi rreth 12,000 kompani pjesëmarrëse. Qendra e ekspozitës pati rreth 815,000 vizita, me marrëveshje eksporti që tejkalojnë 4.5 miliardë dollarë.

Duke marrë pjesë në Panairin e Kantonit për më shumë se 10 vjet, Amin tha se ajo shfaq aftësinë e Kinës për të ofruar mallra të përshtatshme të prodhuara në përgjigje të kërkesave të klientëve.

"Unë marr kërkesat e personalizuara nga klientët dhe më pas i komunikoj detajet kompanive kineze për prodhim. Të dyja palët janë rritur në këtë proces," tha ai.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Me kompani nga industri të ndryshme që kanë ngritur stendat në panair, Amin tha se ngjarja është shumë e madhe. Ai tashmë ka nënshkruar katër porosi të reja bashkëpunimi me furnitorët kinezë në eventin e këtij viti.

I pranishëm në panair këtë vit ishte edhe një blerës italian, i cili vendosi emrin e tij si Marco, fokusi i kompanisë së të cilit është te produktet e hortikulturës. Ai vizitoi kabinën e Guangzhou Light Holdings Ltd dhe bisedoi me menaxherin e kompanisë për produktet që ofrohen.

“Të gjithë e dinë se Kina mund të ofrojë produkte cilësore me një çmim më të ulët”, tha ai. “Në Itali, konsumatorët janë shumë të lumtur kur dëgjojnë se produktet që po blejnë vijnë nga Kina”.

Shumë nga mallrat e ekspozuara në fazën e dytë të panairit klasifikoheshin si produkte intensive të punës. Megjithatë, ekspozuesit kanë përshpejtuar transformimin dhe përmirësimin e industrive tradicionale përmes ideve inovative, modeleve të optimizuara dhe teknologjisë së përmirësuar.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në stendën e Guangdong Xin Yu  Technology Industrial Co Ltd, një baterist luan së bashku me muzikën pa goditur fizikisht bateritë. Produkti, i shpikur dhe prodhuar nga kompania, përmban një xhiroskop të ndërtuar në shkopinjtë elektrikë të daulleve që lejojnë lojtarët të prodhojnë rrahje daulle me valët e shkopinjve.

Në anën tjetër të sallës së ekspozitës, Ye Weilun, menaxher i përgjithshëm i Guangzhou Megos Tech G.Z. Co Ltd, tha se kompania është fokusuar në të drejtat e pronësisë intelektuale për të zhvilluar tregjet ndërkombëtare.

Gjatë fazës së dytë të Panairit të Kantonit, Ye pati diskutime me dhjetëra klientë vendas dhe të huaj dhe siguroi disa porosi të synuara.

"Marku ynë ka qenë gjithmonë i orientuar drejt botës dhe ne duhet të rrisim konkurrencën thelbësore të kompanisë sonë," tha Ye.