Vitaliteti i konsumit të shërbimeve të Kinës rrit besimin e partnerëve ndërkombëtarë
2023-05-02 10:04:28

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kërkesat e shtuara për dhoma hoteli, hoteleri dhe rezervime të ngjarjeve kanë emocionuar Javier Gimeno, menaxher i përgjithshëm i grupit të një grupi hotelesh nën Marriott International Group.

Gimeno, nga Spanja, u ftua në komunën Tianjin të Kinës veriore për të menaxhuar dy hotelet, Marriott dhe Four Points nga Sheraton, të cilat janë ngjitur me Qendrën Kombëtare të Konventave dhe Ekspozitave, dhe ka qenë në këtë rol menaxhues që nga shkurti i këtij viti.

"Biznesi i hotelerisë këtë vit pritet të kalojë shumë atë të vitit të kaluar. Perspektiva e ardhshme e biznesit është më pozitive," tha Gimeno.

Të dy hotelet kanë përjetuar një rikthim të fortë në biznes falë rimëkëmbjes së fuqishme ekonomike të Kinës dhe rritjes së lëvizshmërisë së njerëzve.

Tregu i madh i konsumit të Kinës i jep Gimeno shumë besim. Marriott International Group aktualisht operon më shumë se 450 hotele në afërsisht 120 qytete në Kinë dhe pritet të ketë mbi 700 hotele të hapura deri në vitin 2025, sipas kompanisë.

Prodhimi i vlerës së shtuar të sektorit të shërbimeve të Kinës u rrit 5.4 për qind nga viti në vit në tremujorin e parë të 2023, gjë që kontribuoi me 69.5 për qind në rritjen e përgjithshme të PBB-së. Sektori i akomodimit dhe hotelierisë u rrit me 13.6 për qind gjatë periudhës.

Si CEO i LifePlus, një institucion arsimor ndërkombëtar, Martin Klopper, nga Mbretëria e Bashkuar, ishte i kënaqur që mori një vizë me shumë hyrje për Kinën këtë vit për të marrë pjesë në konferenca dhe për të njohur  tregun.

LifePlus hapi shkollën e parë në Tianjin në vitin 1986. Me më shumë ndërmarrje të financuara nga jashtë që investojnë në Kinë, LifePlus ka ngritur gjithashtu pesë shkolla në pesë qytete të tjera, me mbi 2,000 studentë gjithsej.

Klopper më parë ka jetuar në Kinë për gati 20 vjet. "Kina është tregu ynë më i vlerësuar. Unë besoj se tregu ynë do të vazhdojë të zgjerohet dhe më shumë kompani të huaja do të vijnë në Kinë për të gjetur mundësi në të ardhmen."

Yokota Kaei, drejtoreshë e Aioi Nissay Dowa Insurance Company Limited, ka qenë në Tianjin për një dekadë.

"Unë erdha për herë të parë në Tianjin në 2004. Zhvillimi i shpejtë këtu është i mahnitshëm," tha ai.

Kompania shfrytëzoi mundësinë e ofruar nga zhvillimi i shpejtë i Kinës i konsumit të automjeteve nga viti 2007 në 2022, duke zgjeruar shkallën e saj të biznesit me rreth 15 herë, me kapitalin e saj të regjistruar duke u rritur nga 200 milionë juanë (28.9 milionë dollarë) në 1 miliard juanë.

Kim Won Seob, me Bankën Industriale të Koresë, e sheh digjitalizimin e përshpejtuar dhe transformimin e lokalizimit të kompanisë si strategji të rëndësishme të nevojshme për të kultivuar thellësisht tregun kinez.

“Rimëkëmbja e shpejtë ekonomike e Kinës është përtej pritshmërive tona këtë vit”, tha Kim. Kompania ka formuluar në mënyrë aktive plane biznesi, veçanërisht kredi që synojnë kompanitë e teknologjisë së lartë, miqësore me mjedisin dhe konsumin personal.

"Tregu i gjerë na jep besim për t'u zhvilluar thellësisht në Kinë," tha Kim.

Të dhënat nga Ministria e Tregtisë treguan se importi dhe eksporti i shërbimeve të Kinës arritën në rreth 969.6 miliardë juanë në periudhën janar-shkurt, duke u rritur 1.7 për qind nga viti në vit. Importet e shërbimeve u rritën me 14.7 për qind nga viti në vit në rreth 557.3 miliardë juanë në këtë periudhë.

“Ne mezi presim të ndajmë mundësitë që vijnë nga rimëkëmbja dhe rritja ekonomike e Kinës”, tha Yokota.