Prodhuesit kalojnë valën ekonomike, duke thelluar lidhjet me Partneritetin Ekonomik Gjithëpërfshirës Rajonal
2023-04-19 11:33:08

Rimëkëmbja e aktivitetit ekonomik të Kinës dhe zbatimi me cilësi të lartë i Partneritetit Ekonomik Gjithëpërfshirës Rajonal kanë nxitur zhvillimin e sektorit të prodhimit, duke e çuar ekonominë e vendit në një fillim të fortë. Zbatimi i Partneritetit ofron mundësi të vlefshme për ndërmarrjet prodhuese të Kinës për të zgjeruar më tej tregjet ndërkombëtare. Sipas Statistikave, të dhënat e indeksit të menaxherëve të blerjeve ishin më të forta nga sa pritej për sektorin e prodhimit të Kinës, duke arritur në 52.6 në shkurt, nga 50.1 në janar, tregues i një vitaliteti të shkëlqyer për sektorin.

Prodhuesit kalojnë valën ekonomike, duke thelluar lidhjet me Partneritetin Ekonomik Gjithëpërfshirës Rajonal

Çdo 10 minuta, një ngarkues i ri me rrota del nga linja e prodhimit të “Guangxi Liugong Machinery Co Ltd”, duke u bashkuar me makineritë jashtë fabrikës që janë gati për eksport.

Prodhimi në prodhuesin e makinerive me bazë në Liuzhou ka qenë në lëvizje të plotë që nga fillimi i vitit, me porosi në rritje të shpejtë jashtë shtetit dhe një pjesë të tregut në rritje të vazhdueshme.

Vizitorët shikojnë një produkt të Liugong Machinery të Kinës në CONEXPO-CON/AGG 2023, ekspozita më e madhe tregtare në botë e ndërtimit, në Las Vegas, Shtetet e Bashkuara, më 14 mars. [

Vizitorët shikojnë një produkt të Liugong Machinery-së të Kinës në CONEXPO-CON/AGG 2023, ekspozita më e madhe tregtare në botë e ndërtimit, në Las Vegas, Shtetet e Bashkuara, më 14 mars./Xinhua

Rimëkëmbja e aktivitetit ekonomik të Kinës dhe zbatimi me cilësi të lartë i Partneritetit Ekonomik Gjithëpërfshirës Rajonal (RCEP) kanë nxitur zhvillimin e sektorit të prodhimit, duke e çuar ekonominë e vendit në një fillim të fortë.

E vendosur në rajonin autonom Guangxi Zhuang të Kinës jugore, i cili është pranë ekonomive RCEP në Azinë Juglindore, kompania ka arritur një sërë përparimesh në tregjet e huaja këtë vit, duke kapërcyer valën e rimëkëmbjes ekonomike të Kinës dhe duke thelluar më tej bashkëpunimin Kinë-RCEP.

Në janar, vëllimi i eksportit të makinerive të ndërtimit i kompanisë u rrit me mbi 50 për qind në baza vjetore, dhe deri në shkurt, dërgesa jashtë shtetit e ekskavatorëve të mëdhenj është rritur me 500 për qind në baza vjetore. Gjatë së njëjtës periudhë, ngarkuesit me rrota të prodhuara nga kompania u dorëzuan në Tajlandë, duke shënuar grupin e parë të makinerive të ndërtimit të eksportuara nga kompania sipas marrëveshjes RCEP.

“Produktet kineze tani kanë një reputacion të mirë dhe pjesë të kënaqshme të tregut në Azinë Juglindore. Rrjeti ynë i shitjeve në rajon është mjaft i plotë”,- tha Xiang Dongsheng, zëvendësmenaxher i përgjithshëm i “Liugong Machinery Asia Pacific Co Ltd”.

Sipas tij, kompania ka përshpejtuar ritmin e zhvillimit të biznesit ndërkombëtar, duke përfituar nga pozicioni gjeografik i Guangxi dhe bashkëpunimi i ngushtë i tij me vendet e Shoqatës së Kombeve të Azisë Juglindore. Zbatimi i RCEP ofron mundësi të vlefshme për ndërmarrjet prodhuese të Kinës për të zgjeruar më tej tregjet ndërkombëtare, me një reduktim të kostove të importit dhe një rritje në mundësitë e eksportit.

Li Dongchun, menaxher i përgjithshëm i Qendrës së Biznesit Jashtë Liugong, deklaroi për “Xinhua” se rajoni RCEP është një treg i rëndësishëm për eksportet kineze të produkteve mekanike dhe elektrike dhe ka qenë gjithmonë një nga tregjet kryesore të kompanisë jashtë shtetit.

“Zbatimi i RCEP na mundëson të tregtojmë në mënyrë më efikase, të rregullojmë planimetritë e biznesit në mënyrë më fleksibël dhe të përmirësojmë marketingun, prodhimin, qiranë financiare, përshtatshmërinë pas tregut dhe produktit të filialeve tona jashtë shtetit”,- tha Li.

Përveç prodhuesit kryesor të pajisjeve të ndërtimit, shumë prodhues të tjerë kryesorë kinezë kanë hyrë në një vit të ri premtues me porosi në rritje jashtë shtetit dhe perspektiva të mira në tregun global.

“Guangxi Yuchai Machinery Group Co Ltd”, një nga prodhuesit më të mëdhenj të motorëve në Kinë, ka pasur gjithashtu një performancë të jashtëzakonshme në tregun ndërkombëtar këtë vit, me rritje të shitjeve jashtë shtetit dhe një pjesë të tregut në zgjerim. Në janar, porositë e eksportit të kompanisë për motorët e autobusëve u rritën 180 për qind në baza vjetore.

Vitet e fundit, industria e energjisë së re në rritje është bërë një forcë e re lëvizëse për kompanitë prodhuese në tregjet jashtë shtetit. Në një magazinë, mijëra pjesë makinash për automjete me energji të re nga “SAIC-GM-Wuling”, një prodhues i madh automobilash në Kinë, janë ngarkuar në kontejnerë, në pritje për t'u dërguar në Indonezi.

Zhang Yiqin, drejtor i markës dhe marrëdhënieve me publikun i prodhuesit të automjeteve, deklaroi se kompania eksportoi 11.839 automjete me energji të re në janar, duke ruajtur një vrull të mirë.

VCG

VCG

“Në Indonezi, “Wuling” ka arritur prodhim të lokalizuar, ka ofruar mijëra vende pune dhe ka nxitur përmirësimin e zinxhirit industrial lokal. Në të ardhmen, “Wuling New Energy” do të fokusohet në Indonezi dhe do të hapë tregje në Azinë Juglindore dhe Lindjen e Mesme”,- tha Zhang

Sipas Zyrës Kombëtare të Statistikave, të dhënat e indeksit të menaxherëve të blerjeve ishin më të forta nga sa pritej për sektorin e prodhimit të Kinës, duke arritur në 52.6 në shkurt, nga 50.1 në janar, tregues i një vitaliteti të shkëlqyer për sektorin.