Panairi i Kantonit në aktivitet të plotë në pranverë
2023-04-18 10:58:16

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Panairi i 133-të i importit dhe eksportit të Kinës, i njohur gjithashtu si Panairi i Kantonit, filloi në Guangzhou më 15 prill. Ai është i ndarë në tre faza njëjavore gjatë një muaji. E nisur në pranverën e vitit 1957, ngjarja mbahet aktualisht dy herë në vit në pranverë dhe vjeshtë. Si një ngjarje gjithëpërfshirëse tregtare ndërkombëtare, ajo ka shkallën më të madhe, varietetin më të plotë të ekspozitës, vendin burimor të blerësit më të larmishëm, qarkullimin më të madh të biznesit dhe reputacionin më të mirë në Kinë.

Panairi i 133-të i Kantonit nuk bën përjashtim. Ai ka treguar më shumë vitalitet dhe mundësi se kurrë, duke rifilluar shfaqjen e parë tregtare offline në shkallë të gjerë që nga shpërthimi i COVID-19 tre vjet më parë. Konkretisht, ai ka arritur shkallën më të madhe që nga viti 1957, ku si zona e ekspozitës ashtu edhe numri i ndërmarrjeve pjesëmarrëse ka arritur një rekord të lartë. Sipërfaqja totale e ekspozitës u rrit nga 1,18 milion metra katrorë në 1,5 milion metra katrorë, dhe numri i kabinave shkoi nga 60,000 në gati 70,000. Për më tepër, numri i ekspozuesve në vend u rrit nga 25,000 në 34,933, me më shumë se 9,000 ekspozues të rinj dhe 39,281 ekspozues në internet.

Me krenari, jam i privilegjuar të kem një vend në rreshtin e parë në ngjarje si anëtar i stafit të departamentit të menaxhimit të përgjithshëm të panairit, duke dëshmuar nga afër se si panairi luan rolin e tij në rimëkëmbjen ekonomike globale dhe duke u përpjekur të kuptoj disa nga zhvillimet më të reja tendencat dhe fokuset.

Në një panair që njihet edhe si një barometër i tregtisë së jashtme të Kinës, është e lehtë të dallosh se çfarë është në modë në Kinë apo edhe të hedhësh një vështrim të shkurtër se çfarë mund të marrë drejtimin në tregtinë globale në vitet e ardhshme. Përveç zgjerimit të ekspozitës fizike në përmasa, panairi i 133-të prezanton seksione të reja ekspozimi që paraqesin prodhim inteligjent, energji të re, automjete të lidhura inteligjente, produkte për nënën dhe foshnjat dhe ekonominë "me flokë të argjendtë" që kujdeset për qytetarët e moshuar, kërkesa në rritje dhe diversifikim i njerëzve. Këto fusha kanë potencial të madh të pashfrytëzuar dhe mund të jenë shtysa të reja për rritjen ekonomike.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Për më tepër, panairi po kalon vazhdimisht një transformim dixhital. Para pandemisë, ai mbahej tërësisht në vend. Që kur filloi epidemia, ai gradualisht përshtati modelin dhe u zhvendos në internet. Tani, ai vazhdon të praktikojë mënyrën e plotë të bashkimit në vend-online me ndihmën e 5G, të dhënave të mëdha, kompjuterit cloud, Internetit të Gjërave dhe teknologjive të tjera të reja dhe i përkushtohet ndërtimit të vetvetes në një përvojë të integruar, hibride dhe një platformë tregtare për të gjitha kushtet që "nuk përfundon kurrë" për të krijuar më shumë mundësi biznesi dhe një skenë më të madhe për tregtinë globale.

Përveç dixhitalizimit, “e gjelbra” është edhe një nga veçoritë më dalluese të panairit. Duke qëndruar në ballë të "Going Green" si një ngjarje e madhe tregtare, panairi bën më shumë sesa thjesht mirëpret ekspozuesit e kompanive të gjelbërta dhe me karbon të ulët dhe shfaq 500,000 produkte me karbon të ulët për të promovuar ndryshime shpresëdhënëse në prodhim. Për herë të parë, të gjitha dritat në sallën e ekspozitës janë të kursimit të energjisë pa ose me merkur të ulët. Gjatë shtrimit të stendave, ekspozuesit u inkurajuan shumë të përdorin profile profesionale dhe të marrin pjesë aktive në përzgjedhjen e stendave të gjelbra.

Gjithashtu, unë dhe kolegët e departamentit tim do të inspektonim ekspozitën dhe do të menaxhonim më mirë mbetjet e ngurta që vijnë nga çmontimi dhe ndërrimi i kabinave gjatë intervaleve të fazave të ndryshme.

Pjesëmarrja në Panairin e Kantonit është një përvojë krejt e re dhe shpërblyese për mua. Si student i shkencave ekonomike, panairi është vendi më i mirë për të mësuar rreth tregtisë së jashtme, për të parë produkte të reja dhe për të takuar njerëz të rinj. Për mua, pjesa më e mirë e punës sime është se munda të vizitoj kabinat.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Për habinë time, vura re se shumë prej ekspozuesve ishin të padëgjuar. Në të kaluarën, gjithmonë kam imagjinuar ekspozuesit në panair të jenë të gjithë gjigantë dhe me famë botërore. Unë e di se një nga rolet kryesore të panairit ka qenë promovimi i importeve dhe eksporteve, duke u ofruar importuesve vendas akses tek furnitorët shumëkombëtarë dhe eksportuesit me një platformë për të shfaqur produktet e tyre në një audiencë globale. Por derisa u bëra pjesë e tij, nuk e kuptova kurrë se Panairi i Kantonit ofron gjithashtu një fushë loje të barabartë për bizneset e mëdha dhe SME-të për të konkurruar dhe për t'u ofruar këtyre të fundit një shans për të shfaqur produktet e tyre cilësore dhe për të rritur ekspozimin e tyre në një skenë globale.

Ishte gjithashtu kënaqësi e madhe të ulesh në një mjet ajror plotësisht autonom, të drejtuar në mënyrë elektronike, të luash lojëra VR, të shikosh TV që mund të përkulet dhe të shijoje ushqimin e bërë nga një tenxhere me inteligjencë artificiale AI. Ishte edhe më prekëse të shihje një blerës të huaj duke bërë foto me një blerës tjetër. Më vonë dëgjova se ata njihen prej 20 vitesh dhe çfarë surprize të takohen sërish!

Që nga ekspozita e tij e parë tregtare, panairi i ka qëndruar besnik aspiratës së tij origjinale për të shërbyer si një platformë e rëndësishme për hapjen e Kinës ndaj botës së jashtme dhe i përkushtohet lehtësimit të flukseve të forta tregtare të dyanshme dhe shkëmbimeve miqësore, pavarësisht nga rreziku aktual në rritje i deglobalizimit. Rrjedhimisht, si Kina ashtu edhe bota në përgjithësi mund të ndajnë përfitimet nga rezultatet e frytshme të arritura në Panairin e Kantonit. Në fund të fundit, kur të përfundojë dimri, pranvera do të jetë përpara.

(Autor i artikullit Wu Xueli është nga Universiteti i Studimeve të Huaja në Guangdong.)