“Pernod Ricard” planifikon të zgjerojë praninë e saj në Kinë
2023-04-13 15:55:21

Foto nga VCG

Foto nga VCG

“Pernod Ricard”, një kompani franceze e verërave dhe pijeve alkoolike, është optimiste për perspektivat e ekonomisë në rritje të Kinës dhe planifikon të zgjerojë investimet e saj dhe të fokusohet në produkte premium dhe të larmishme në këtë treg fitimprurës.

 

“Konsumatorët kinezë kanë treguar një interes të madh për të eksploruar kategori të reja të pijeve alkoolike të importuara. Për të kapur në mënyrë efektive këtë mundësi, është thelbësore të adoptohet një qasje e përqendruar te konsumatori dhe të përqafohet transformimi digjital”,- deklaroi Jerome Cottin-Bizonne, drejtor menaxhues i “Pernod Ricard China”.

 

Duke folur gjatë Ekspozitës së tretë Ndërkombëtare të Produkteve të Konsumit në Haikou, në provincën kineze Hainan, Jerome tha se “Pernod Ricard”, që tashmë merr pjesë për të tretën herë në CICPE, po ekspozon një numër rekord ofertash në eventin madhështor, me më shumë se 100 pije alkoolike dhe verëra që mbulojnë kategoritë kryesore duke përfshirë konjakun, uiskin skocez, vodkën, xhinin, verën dhe shampanjën.

 

Duke e parë ekspozitën si një platformë të rëndësishme shkëmbimi, “Pernod Ricard”, prodhuesi i dytë më i madh në botë i verërave dhe pijeve alkoolike, po shfaq markën e saj të sapolançuar të xhinit ultra premium “KI NO BI”, që së fundi ka bërë dhe debutimin në Kinën kontinentale. E etur për të përfituar nga politikat e favorshme të biznesit të Portit të Tregtisë së Lirë Hainan të Kinës, kompania franceze deri më tani ka hapur katër dyqane “duty free” në kanalet e portit të tregtisë së lirë.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kompania hapi dyqanin e tij të fundit në “Haikou International Duty Free City” në tetor 2022, duke bashkuar markat e njohura si “Martell”, “Ballantine's”, “Chivas” dhe “Royal Salute”.

 

Përveç zgjerimit të kanaleve të shitjeve në të gjithë Kinën, Cottin-Bizonne tha se “Pernod Ricard” është e përkushtuar për ruajtjen ekologjike dhe zhvillimin e qëndrueshëm në Hainan. Kompania njoftoi se “Martell”, një nga markat e tij të konjakut, do të vazhdojë të punojë me palët e tjera për të zbatuar projektin e tij të ruajtjes së mangrove në një zonë në Rezervën e Mangrove të Tielu Bay në Sanya, pas punimeve të suksesshme të Parkut Kombëtar të Ligatinave Mangrove të Ishullit Hailing në Yangjiang, në provincën Guangdong.

 

Në përputhje me kushtet lokale në zonën e Hainanit, ekipi i projektit do të ripyllëzojë dhe rivendosë mangrovet në zonën ku pellgjet e akuakulturës u përshtatën për ligatinat dhe pyjet. Rreth 1.88 hektarë ligatina do të ushqehen nga ripyllëzimi dhe restaurimi i rreth 11.000 mangrove. Projekti i ruajtjes së mangrove të “Martell” në Kinë do të mbulojë kështu një total prej 5.64 hektarësh me më shumë se 40.000 rizofore, tha ai.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas Guo Xin, profesoreshë marketingu në Universitetin e Teknologjisë dhe Biznesit të Pekinit, tregu i pijeve alkoolike të importuara në Kinë pritet të evoluojë për të përqafuar skenarë të rinj të konsumit dhe konsumatorë, duke ofruar mundësi më të ndryshme.

 

Ajo vuri në dukje se konsumatorët e rinj preferojnë pije alkoolike të freskëta dhe të larmishme, të cilat do të sjellin ndryshime në treg.