Ndërmarrjet shtetërore shënojnë përparime në infrastrukturë
2023-04-06 09:42:29

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ndërtimi i infrastrukturës në Kinë vazhdon të përparojë me një ritëm të shpejtë mes rimëkëmbjes së përgjithshme ekonomike të vendit, me ndërmarrjet shtetërore që luajnë role kritike në disa angazhime masive dhe urgjente në mbarë vendin.

 

“China Railway 24th Bureau Group Corp Ltd” (CR24) bën të ditur se ndërtuesit e saj kanë intensifikuar përpjekjet për ndërtimin e seksionit Wuhan-Yichang të hekurudhës me shpejtësi të lartë Shangai-Chongqing –Chengdu.

 

Ndërmarrja shtetërore që po ndërton hekurudhën së bashku me ndërtues të tjerë shtetërorë si “China Communications Construction Co Ltd” dhe “China Railway Group Ltd”, njoftoi se ekipi i saj i ndërtimit ka përfunduar punën e derdhjes së çimentos dhe ka arritur lidhjen e plotë për një projekt ure në Jingmen, në provincën Hubei.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

E shtrirë në “Avenue Aifeike” në rrethin Zhanghe të qytetit, ura është 1320 metra e gjatë dhe paraqet një sfidë të madhe inxhinierike mes ndërtimit të projektit.

 

“CR24” njoftoi se ekipi përdori teknologji të zgjuara për të automatizuar procesin e ndërtimit, të tilla si teknologjia inteligjente e tensionimit, e cila zëvendësoi funksionimin manual me kontrollin inteligjent të makinës për të përmirësuar saktësinë dhe teknologjinë inteligjente të fugave me presion me qarkullim të madh, e cila siguron densitetin e fugave, parandalon ndryshkjen e çelikut dhe përmirëson qëndrueshmërinë e strukturës së urës.

 

Hekurudha Shangai-Chongqing-Chengdu përfshin gjashtë rajone të nivelit provincial, duke përfshirë provincat Shangai dhe Jiangsu, Anhui, Hubei, Chongqing dhe Sichuan dhe është një linjë hekurudhore me shpejtësi të lartë e rrjetit kryesor hekurudhor të vendit me shpejtësi të lartë.

 

Pas përfundimit, projekti pritet të luajë një rol vendimtar në promovimin e zhvillimit të sistemit të transportit të lidhur me lumin Yangtze dhe zhvillimin me cilësi të lartë të Brezit Ekonomik të lumit Yangtze, njoftoi njësia “China Railway Construction Corp”.

Për më tepër, sipas kompanisë, ky projekt do të përmirësojë integrimin e rajonit të deltës së lumit Yangtze, grumbullimit urban në rrjedhën e mesme të lumit Yangtze dhe rrethit ekonomik Chengdu-Chongqing, gjë që do të nxisë zhvillimin rajonal dhe do të përmirësojë jetesën lokale.

 

Në një projekt të veçantë hekurudhor, “CR24” bëri të ditur se ndërtuesit e tij në Chongqing raportuan përparim të madh, pasi ekipi i tij në një zonë të madhe hekurudhore në qytetin jugperëndimor kinez ka përfunduar një projekt të përmirësimit të ndërthurjes së sinjaleve, duke i hapur rrugën rritjes së trafikut të trenave përpara përfundimit të tij të pritshëm dhe vënien në punë në qershor.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Sipas kontraktorit shtetëror, projekti i përmirësimit të ndërlidhjes së sinjaleve në kantierin hekurudhor Xinglongchang - një nga kantieret hekurudhore më të mëdha në rajon - u përfundua përpara afatit, me kohën e ndërtimit që përfshin vetëm tre orë për të shmangur ndërprerjen e funksionimit normal hekurudhor.

 

I pozicionuar në qytezën Xinglongchang të lidhur me hekurudhën Xiangyang-Chongqing, kjo zonë hekurudhore mbulon mbi 3.47 kilometra katrorë dhe menaxhon 78 shina. Në të janë zbatuar disa zgjidhje të zhvilluara vetëm nga Kina, siç është sistemi i integruar i kontrollit, midis teknologjive të tjera të fundit.

 

Si zemra e qendrës hekurudhore të Chongqing, e cila është përgjegjëse për operacionet e trenave të mallrave, kantieri hekurudhor Xinglongchang trajton detyrën e çmontimit dhe montimit të shumë trenave të mallrave vendas dhe ndërkombëtarë, duke shërbyer si qendra e grumbullimit të trenave të mallrave në rajonin e Kinës jugperëndimore, njoftoi “CR24”.

Kjo zonë hekurudhore e përmirësuar pritet të trajtojë mbi 20.000 trena çdo ditë, me një rritje të vlerësuar prej 10 për qind në numrin e përgjithshëm të trenave, duke e bërë atë kantierin më të madh hekurudhor në rajon.

 

Përparime u raportuan gjithashtu në projektet johekurudhore nga ndërtuesit shtetërorë. “Power Construction Corp of China”, ose “PowerChina”, njoftoi se mullinjtë e saj me erë që përdorin turbinat më të mëdha për rajonet malore filluan të funksionojnë kohët e fundit dhe janë lidhur me rrjetin kombëtar.

 

Gjiganti kinez i energjisë po ashtu bëri të ditur se po punon me “Shanghai Zhenhua Port Machinery Co Ltd” për ndërtimin e dy platformave turbinash në det të hapur në Nantong, në provincën Jiangsu, si pjesë e përpjekjeve të gjelbra për të ndihmuar kombin të arrijë qëllimet e dyfishta të karbonit.

 

Duke theksuar rolin jetik që luajti infrastruktura në mbështetjen e rritjes ekonomike dhe zbutjen e tkurrjes së konsumit vitin e kaluar, në raportin e punës së qeverisë për këtë vit thuhej se në vitin 2022, investimet në infrastrukturë u rritën me 9.4 për qind, ndërsa investimet në asete fikse u rritën me 5.1 për qind. Gjatësia e hekurudhave me shpejtësi të lartë në shërbim u rrit nga 25.000 kilometra në 42.000 km dhe rrjeti i autostradave u zgjerua nga 136.000 km në 177.000 km.

 

“Është e dobishme si për zgjerimin e kërkesës së brendshme ashtu edhe për lehtësimin e tregtisë ndërkufitare të bëhen përpjekje të intensifikuara në projektet që lidhen me transportin e trenave të mallrave, pasi projekte të tilla po i shërbejnë jo vetëm tregtisë nën kornizat globale të bashkëpunimit, si nisma “Një brez, një rrugë”, por edhe ata tregtarë vendas që mbështeten shumë në shërbimet e mallrave, veçanërisht në rajonin jugperëndimor të Kinës”,- deklaroi Zhang Hui, profesor i ekonomisë në Universitetin e Pekinit, në një raport kërkimor mbi infrastrukturën.