Biznesi i smartphone-ve Huawei rikthehet me produkte të reja
2023-03-27 09:36:48

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kompania e mirënjohur kineze Huawei ditët e fundit njoftoi se do të sjellë në treg produkte të reja smartfonësh. Kjo tregon qëndrueshmërinë e kompanisë, e cila që nga viti 2019 është përballur me disa kufizime të vendosura nga qeveria amerikane. Drejtuesit kryesorë të kësaj kompanie garantojnë vazhdimësinë e veprimtarisë së saj, permes rritjes së cilësisë.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Biznesi i smartphone-ve Huawei rikthehet me produkte të reja

 

Kompania “Huawei Technologies Co” zbuloi një sërë telefonash të rinj inteligjentë të enjten, duke qetësuar zërat se po konsideron të shesë biznesin e saj të celularëve, duke treguar kështu qëndrueshmërinë e kompanisë mes sanksioneve të qeverisë amerikane.

Smartfoni i fundit i palosshëm Mate X3 dhe seria e re e telefonave flamur P60 janë pjesë e një lëvizjeje më të gjerë nga Huawei për të rritur biznesin e saj të smartfonëve, i cili po tregon shenja inkurajuese të ringjalljes, pavarësisht kufizimeve të vazhdueshme.

Yu Chengdong, CEO i biznesit të pajisjeve të Huawei, tha në prezantimin e produktit në Shangai: "Ne kemi përjetuar katër vjet dimri nën sanksione. Tani, pranvera ka ardhur dhe ne jemi të ngazëllyer për të ardhmen."

Ai tha se kompania me bazë në Shenzhen të provinces Guangdong ka vazhduar investimet e mëdha në sektorin e kërkimit dhe zhvillimit, gjë që i ka mundësuar Huawei të zbulojë teknologjitë e fundit edhe në mes të sfidave të rënda që lidhen me sanksionet.

 Vitin e kaluar, shpenzimet e Huawei për Kërkimin dhe Zhvillimin (R&D) arritën në 23.8 miliardë dollarë dhe kompania tha se ndërsa fitimet e saj rriten në vitet e ardhshme, ajo do të vazhdojë të rrisë investimet në eksplorimin e teknologjive kufitare.

Xiang Ligang, drejtori i përgjithshëm i Aleancës së Konsumit të Informacionit, një shoqatë e industrisë së telekomit, tha se që kur qeveria amerikane vendosi kufizime të ashpra ndaj Huawei në 2019, kompania ka punuar shumë për të reduktuar ndikimin negativ në të ardhurat e saj.  Tani, ajo ka filluar të rikthehet.

Firma e kërkimit të tregut Counterpoint Research tha se në tremujorin e katërt të vitit të kaluar, vëllimi i shitjeve të telefonave inteligjentë të Huawei arriti një rritje nga viti në vit prej 15 përqind dhe pjesa e saj e tregut vendas është rritur në 9.5 përqind, nga 7 përqind në  vit më parë.

Rritja erdhi pasi vëllimi i shitjeve në tregun e përgjithshëm kinez të smartfonëve ra me 15 për qind nga viti në vit gjatë të njëjtit hark kohor.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ren Zhengfei, themeluesi i Huawei, kohët e fundit tha se kompania ka zëvendësuar më shumë se 13,000 komponentë që ishin prekur nga kufizimet e SHBA me pjesë të zhvilluara nga brenda ose nga kompani të tjera kineze gjatë tre viteve të fundit.

Ren tha se më shumë se 4,000 borde qarku janë zëvendësuar gjithashtu dhe bordet e qarkut të kompanisë nuk janë stabilizuar deri vonë me komponentë të kualifikuar vendas.

Ai shtoi se kompania ka zhvilluar softuerin e vet të sistemit të menaxhimit - MetaERP - duke përdorur plotësisht sistemin e vet operativ dhe bazën e të dhënave. MetaERP ka kaluar testin praktik të aplikimit në departamente të ndryshme të Huawei në të gjithë botën dhe testin vjetor të shlyerjes së librit kryesor të kompanisë.

Në lidhje me bumin e ChatGPT, Ren tha se në të ardhmen do të ketë ulje dhe ngritje në industrinë e modeleve në gjuhën e madhe të inteligjencës artificiale (AI).

ChatGPT është një chatbot i AI i zhvilluar nga kompania kërkimore e AI me bazë në SHBA OpenAI.

Ren tha se kontributi i drejtpërdrejtë i kompanive të platformës softuerike të AI në shoqërinë njerëzore mund të jetë më pak se 2 përqind dhe 98 përqind e kontributit të tyre do të lidhet me promovimin e zhvillimit të modaliteteve dhe sistemeve industriale dhe bujqësore.

Popullarizimi i shërbimeve të inteligjencës artificiale kërkon lidhje 5G dhe Huawei mund të ndërtojë vetëm platformën bazë kompjuterike të AI dhe nuk do të prekë platformën e aplikacionit, tha Ren.

Cilat janë mundësitë e ChatGPT për Huawei?  Ren tha se do të rrisë kërkesën për llogaritjen dhe rrjedhën e të dhënave të tubacionit dhe produktet përkatëse të Huawei do të kenë më shumë kërkesë në treg.