Prodhuesit e pajisjeve të ndërtimit të Kinës përforcojnë përpjekjet për të zgjeruar tregun jashtë vendit
2023-03-20 15:55:07

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Prodhuesit e mëdhenj kinezë të pajisjeve të ndërtimit pas pandemisë synojnë të rritin praninë në tregun amerikan, si një prioritet të veprimtarisë së tyre.  Ekspertët e kësaj industrie në panairin më të madh tregtar të ndërtimit, që ka nisur që të marten e kaluar në Amerikën e Veriut flasin për mundësitë e zgjerimit të këtij bashkëpunimi.

Prodhuesit e mëdhenj kinezë të pajisjeve të ndërtimit po përforcojnë përpjekjet për të rritur biznesin ndërkombëtar me tregun e SHBA si një nga prioritetet e tyre, sipas ekspertëve të industrisë të pranishëm në panairin më të madh tregtar të ndërtimit në Amerikën e Veriut, të hapur të martën.

E quajtur CONEXPO-CON/AGG, ekspozita tregtare njëjavore tërhoqi mbi 150 ekspozues kinezë, ose rreth 10 përqind të totalit.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

TE JESH GLOBAL

Megjithëse prodhuesit kinezë të pajisjeve të ndërtimit bënë përparime në tregjet e huaja në dekadat e fundit, eksportet rekord gjatë dy viteve të fundit dhe ndikimet në rënie të pandemisë nxisin një raund të ri për t’u bërë global midis sipërmarësve kinezë.

Eksportet e pajisjeve kineze të ndërtimit u tkurrën 13.7 përqind në 2020, por u rritën 62.2 përqind në 34 miliardë dollarë amerikanë në 2021 dhe 30.4 përqind në 44.3 miliardë dollarë në 2022, sipas Shi Yonghong, zëvendëspresident i Dhomës së Tregtisë së Importit dhe Eksportit të Makinerive dhe Produkteve Elektronike të Kinës.

Shifra arriti nivele rekord si në 2021 ashtu edhe në 2022 dhe do të vazhdojë të rritet në vitin 2023, pavarësisht një ritmi më të ngadaltë, tha Shi për Xinhua.

Pajisjet kineze të ndërtimit zenë një pjesë relativisht të lartë të tregut në mbarë botën dhe fituan mirënjohje nga klientët ndërkombëtarë, tha Bruce Liu, asistent i menaxherit të përgjithshëm në Zoomlion International.

"Ne shpresojmë të përshpejtojmë ritmin e arritjes në botë dhe të zgjerojmë më tej tregun përmes produkteve me cilësi të lartë," tha ai në një intervistë për Xinhua.

Sipërmarja me bazë në Kinë, Xuzhou Construction Machinery Group (XCMG) synon të rrisë pjesën e tij të biznesit ndërkombëtar në 50 për qind nga 30 për qind tani, sipas Liu Quan, shefi ekzekutiv i XCMG America.

"Ne jemi shumë optimistë për tregun jashtë shtetit, veçanërisht për tregjet e nivelit të lartë në Evropë dhe Amerikë, që është prioriteti ynë për zgjerimin e biznesit në të ardhmen," tha Liu Quan në një intervistë për  Xinhua.

Për më tepër, XCMG do të përpiqet të integrojë operacionet e saj në prodhim, treg dhe informacion në të gjithë Amerikën e Veriut dhe Amerikën e Jugut në 2023 dhe 2024, tha CEO. Firma ka ftuar tregtarët e saj në Amerikën e Veriut dhe Amerikën e Jugut për të marrë pjesë në veprimtarinë  tregtare, duke ndërmarrë hapin e parë për të integruar biznesin e saj në Amerikë, shtoi Liu Quan.

Megjithëse industria e pajisjeve të ndërtimit nuk po lulëzon në vitet e fundit, Liugong pati performancë të jashtëzakonshme veçanërisht në tregun ndërkombëtar, sipas Nocle Peng, menaxher i markës dhe marketingut me qendrën e biznesit jashtë shtetit të kompanisë Guangxi Liugong  Machinery Co., Ltd. Liugong ka mbi 30 për qind të biznesit që vjen nga tregjet ndërkombëtare me fabrika montimi në Brazil, Poloni dhe Indi.

Prodhuesi i gomave me bazë në Kinë Zhongce Rubber Group synon të zgjerojë në mënyrë proaktive tregun e tij jashtë shtetit me ndihmën e risive në dizajnimin dhe prodhimin e gomave, tha Teng Shan, menaxher i shitjeve me Degën Hangzhou Yonggu të Zhongce Rubber Group, duke shtuar se ekspozita mundëson takimin ballë për ballë me më shumë klientë globalë nga Amerika e Jugut dhe Evropa.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

TREGU AMERIKAN SI PIKË RRITJE

Sipërmarësit kryesorë nga Kina i kushtojnë rëndësi të madhe tregut amerikan dhe po përpiqen të zgjerojnë operacionet e tyre për të ndërtuar një pikë të re rritjeje, sipas burimeve të brendshme.

Sany Group, i cili ngriti një filial në SHBA që në vitin 2016, vazhdon të zgjerojë ekipin e tij të prodhimit, rrjetin e tregtarëve dhe investimet në Amerikë. Numri i tregtarëve të Sany America u rrit në 56, nga 40-tat e larta tre vjet më parë; dhe fabrika e Sany America në Peachtree City, Georgia, punësoi  mbi 200 njerëz, nga rreth 80 në fillim të vitit 2020, sipas Gabriel Weiss, drejtor i marketingut dhe dixhitalizimit me Sany America.

"Ne kemi pasur sukses në zgjerimin e rrjetit tonë të tregtarëve dhe ndërtimin e biznesit të tyre si dhe biznesin e Sany America," tha Weiss për Xinhua të mërkurën.

Me mbi 30 vjet histori në Shtetet e Bashkuara, XCMG ka ndërtuar gjashtë qendra shërbimi dhe pjesë këmbimi dhe ka trajnuar mbi 20 tregtarë në të gjithë vendin. Në vitin 2014, ajo krijoi një institut amerikan të kërkimit të tregut dhe rekrutoi teknikë vendas për të dizajnuar produkte për tregun e Amerikës së Veriut.

"Shtetet e Bashkuara janë tregu më i madh jashtë shtetit i XCMG i makinerive të ndërtimit dhe ne i kushtojmë rëndësi tregut të SHBA," tha Liu Quan, duke shtuar se firma po shqyrton një fabrikë të re në Atlanta, Georgia, në faza të shumta me kapacitet të projektuar për t'u montuar rreth 2000 deri në 3000 makina çdo vit.

Liu Quan tha se prodhuesit kinezë të pajisjeve janë konkurrues në tregun amerikan, megjithëse pothuajse të gjitha markat në industri kanë prani në treg. Me rëndëssi është të ofrojë produkte të besueshme, shërbim në kohë dhe pjesë këmbimi, si dhe informacion si shërbim.

Fuqia më e madhe e XCMG tani është disponueshmëria e produkteve me një zinxhir furnizimi shumë të mirë dhe çmimi ka qenë i përballueshëm për klientët, tha Loren Fehr, tregtar i XCMG në Denver, Kolorado. Fehr sheh shumë hapësirë për rritje dhe zgjerim në industrinë e ndërtimit me infrastrukturë gjithmonë në zgjerim.

Ekspozita ofron një mundësi të mire  për të nxitur angazhimin ndaj tregut të SHBA, pasi pandemia ndikou në operacionet në vitet e fundit, tha Bruce Liu.

Zoomlion planifikon të zgjerojë funksionimin e tij në Shtetet e Bashkuara, duke përfshirë ndërtimin e një ekipi lokal dhe prezantimin e më shumë linjave të produkteve, tha ai.

"Ne shpresojmë t'i bëjmë operacionet e Zoomlion në Amerikën e Veriut një pikë rritjeje me cilësi të lartë dhe zhvillim të qëndrueshëm", pasi Zoomlion ka formuar sisteme të shëndosha të logjistikës dhe furnizimit me pjesë në Amerikën e Veriut që nga viti 2008, tha Bruce Liu.