Rifillimi i vizave do të ndihmojë në një bashkëpunim më të madh ndërkombëtar
2023-03-16 16:53:47

Në një lëvizje të shumëpritur, Kina ka njoftuar rifillimin e të gjitha llojeve të vizave nga e mërkura, për të lehtësuar udhëtimin ndërkufitar dhe për të nxitur aktivitetin ekonomik. Ky është një lajm i mirë për këdo që është i interesuar të vizitojë ose të bëjë biznes në Kinë dhe dërgon një sinjal pozitiv për komunitetin ndërkombëtar.

China Daily

China Daily

Vendimi për të rifilluar të gjitha llojet e vizave është një dëshmi e përkushtimit të Kinës për të promovuar bashkëpunim dhe mirëkuptim më të madh ndërkombëtar. Ai tregon se vendi është i hapur për të mirëpritur të huajt, qoftë për punë, studim apo turizëm dhe është i gatshëm të ndërmarrë hapat e nevojshëm për të lehtësuar hyrjen e tyre në vend.

Për më tepër, vendimi për të lejuar të huajt me viza të vlefshme të lëshuara para datës 28 mars 2020, të hyjnë në vend vjen si një lehtësim për shumë njerëz që kanë ngecur për shkak të kufizimeve të udhëtimit. Kjo do t'i lejojë ata të rifillojnë punën ose studimin e tyre në Kinë, të ribashkohen me familjet e tyre dhe të kontribuojnë në zhvillimin ekonomik të vendit.

Kina vlerëson hapjen dhe gjithëpërfshirjen. Ndërkohë që SHBA nxit shkëputjen, Kina dëshiron të hapet më tej, duke përdorur hapjen për të luftuar mbylljen dhe shkëputjen.

Rrjedha e personelit është thelbësore për ruajtjen e shkëmbimeve të fuqishme midis kombeve. Njoftimi përmend gjithashtu rifillimin e politikave pa viza për hyrjen në provincën jugore të ishullit Hainan, për grupet turistike të lundrimit për të hyrë në portet e Shangait, për grupet e huaja turistike nga rajonet speciale administrative të Hong Kongut dhe Makaos për të hyrë në provincën jugore të Guangdong, dhe që grupet turistike të ASEAN të hyjnë në Guilin në rajonin autonom Guangxi Zhuang.

VCG

VCG

Kjo tregon vendosmërinë e qeverisë kineze për të promovuar turizmin dhe për të tërhequr më shumë investitorë në vend. Do të ndihmojë në nxitjen e ekonomisë dhe krijimin e mundësive të reja për bizneset dhe sipërmarrësit e huaj.

Në përgjithësi, vendimi i Kinës për të rifilluar të gjitha llojet e vizave të huaja është një zhvillim pozitiv që duhet të mirëpritet nga komuniteti ndërkombëtar. Kjo tregon se vendi është i përkushtuar për të promovuar hapje dhe bashkëpunim më të madh dhe padyshim që do të ndihmojë në forcimin e lidhjeve midis Kinës dhe pjesës tjetër të botës.

Gati 40 milionë hyrje dhe dalje në dhe nga Kina kontinentale  u bënë në dy muajt e fundit që kur Kina uli menaxhimin e saj të COVID-19 nga klasa A në klasën B më 8 janar, pasi një numër vendesh pritet të lehtësojnë kufizimet e tyre epidemike për udhëtarët nga Kina.

Administrata Kombëtare e Imigracionit tha të mërkurën se numri i njerëzve dhe automjeteve që hyjnë dhe dalin nga Kina kontinentale u rrit ndjeshëm që nga zbatimi i masave të optimizuara të reagimit ndaj COVID-19.

VCG

VCG

Që nga fillimi  i marsit, autoritetet e imigracionit në të gjithë vendin kishin trajtuar 39.72 milionë udhëtime hyrëse dhe dalëse, 112.4 për qind më shumë nga viti në vit, dhe numri i automjeteve, anijeve, aeroplanëve dhe trenave hyrëse dhe dalëse arriti në afro 2.5 milionë, 59.3 për qind më shumë në vit. -në vit.

Autor  Zhao Manfeng