Teknologjia e produktivitetit e zhvilluar në Shangai e aplikuar në mbarë botën
2023-03-02 11:02:45

Produktet nga “Agilent Technologies” në Shangai, e angazhuar në shkencat e jetës, diagnostikimin dhe kimikatet e aplikuara, kanë arritur në laboratorë në 110 vende dhe rajone në mbarë botën. Sipas drejtuesve të kompanisë, teknologjitë e inteligjencës artificiale të zhvilluara nga linjat e prodhimit të Shangait janë shpërndarë edhe jashtë shtetit dhe “ATS” do të vazhdojë të investojë dhe t’i zhvillojë ato për të rritur më tej produktivitetin. Shumë pajisje dhe qasje autonome dhe digjitale të zhvilluara nga ekipi i Shangait janë aplikuar jashtë shtetit për të fuqizuar linjat e prodhimit në mbarë botën.

Produktet nga “Agilent Technologies (Shanghai) Co Ltd”, qendra prodhuese e Shangait e “Agilent Technologies Inc”, një kompani me bazë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e angazhuar në shkencat e jetës, diagnostikimin dhe kimikatet e aplikuara, kanë arritur në laboratorë në 110 vende dhe rajone në mbarë botën, thanë drejtuesit e kompanisë.

“ATS” fokusohet në prodhimin e kromatografisë me gaz të “Agilent” dhe dërgesën globale dhe është një nga qendrat strategjike të prodhimit midis nëntë bazave prodhuese të kompanisë, tha Zhu Bin, menaxher i përgjithshëm i “ATS”.

Një pamje këndore e Qendrës së Inovacionit të Laboratorit Dixhital Agilent China me bazë në Shangai/ChinaDaily

Një pamje këndore e Qendrës së Inovacionit të Laboratorit Dixhital Agilent China me bazë në Shangai/ChinaDaily

Kapaciteti prodhues i “ATS”, i cili u krijua në zonën e distriktit Pudong në vitin 2001, është zhvilluar me shpejtësi. Produktiviteti i fabrikës “ATS” u rrit me më shumë se 30 për qind gjatë pesë viteve të fundit si rezultat i automatizimit, digjitalizimit dhe optimizimit të procesit.

“Shumë pajisje dhe qasje autonome dhe digjitale të hulumtuara dhe zhvilluara nga ekipi i Shangait për të lehtësuar procesin e prodhimit janë aplikuar jashtë shtetit për të fuqizuar linjat tona të prodhimit në mbarë botën”,- tha ai.

Zhu tha se zyrat e kompanisë në Gjermani ishin të interesuara për një grup të sistemit të gjurmimit të cilësisë së materialit digjital për furnizimet e zhvilluara së fundi nga ekipi i Shangait. Krahu robotik dhe teknologjia e inspektimit vizual të zhvilluar në Shangai është vënë gjithashtu në përdorim në fabrikën në SHBA, tha ai.

Kamerat e fuqizuara nga mësimi i makinerive instalohen përgjatë linjave autonome të prodhimit në Shangai për të identifikuar nëse disa komponentë dhe pjesë janë montuar saktë. Ato janë në gjendje të kontrollojnë nëse mungojnë boshllëqe, dallime ngjyrash ose vida.

Teknologjitë e inteligjencës artificiale të zhvilluara nga linjat e prodhimit të Shangait janë shpërndarë edhe jashtë shtetit dhe “ATS” do të vazhdojë të investojë dhe t’i zhvillojë ato për të rritur më tej produktivitetin, tha Zhu.

Yang Ting, zv.president i “Agilent” dhe menaxher i përgjithshëm i organizatës tregtare të “Greater China” të kompanisë, tha se ndërmarrja do të bëjë investime me besim të plotë në tregun kinez.

“Strategjia e Kinës ka qenë në fakt një nga tre strategjitë kryesore për zhvillimin global të kompanisë sonë. Si klientët ekzistues, ashtu edhe ata të rinj janë të rëndësishëm për ne”,- tha Yang.

Me një investim total prej 140 milionë juanë (20 milionë dollarë) vitin e kaluar, kompania zgjeroi linjat e prodhimit për instrumente analitike të nivelit të lartë për të përmirësuar kapacitetin e prodhimit në Shangai, duke përfshirë kromatografinë e lëngshme, spektrometrinë masive dhe spektroskopinë atomike për të plotësuar më mirë nevojat e klientëve, si në rang lokal ashtu edhe jashtë vendit.