Bizneset australiane janë optimiste për mundësitë në Kinën perëndimore
2023-02-28 10:09:19

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Panairi i 19-të Ndërkombëtar i Kinës Perëndimore (WCIF), një platformë ndërkombëtare për Kinën perëndimore për të promovuar investimet dhe tregtinë dhe për bashkëpunimin shihet si një mundësi fantastike për bizneset australiane që të shfaqin produktet e tyre dhe të eksplorojnë mundësitë e investimeve.

Përfaqësues nga bizneset australiane shprehën interesimin e tyre për mundësitë në Kinën perëndimore, pasi kjo e fundit po shikon më shumë investime dhe bashkëpunim tregtar me vendet e huaja.

"Panairi Ndërkombëtar i Kinës Perëndimore është një mundësi fantastike për bizneset australiane që të shfaqin produktet e tyre dhe të eksplorojnë mundësitë e investimeve në Kinën perëndimore," tha Alison Airey, Kryeshefi Ekzekutiv i degës së Uellsit të Ri Jugor të Këshillit të Biznesit të Australisë në Kinë.

Ajo i bëri komentet në një prezantim promovues, të mbajtur në Sydney të premten, për Panairin e ardhshëm të 19-të Ndërkombëtar të Kinës Perëndimore (WCIF), një platformë ndërkombëtare për Kinën perëndimore për të promovuar investimet dhe tregtinë dhe për të kryer bashkëpunimin.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas Yang Qinglong, sekretari i përgjithshëm i sekretariatit të Komitetit Organizativ të WCIF, ekspozita jo vetëm që do të përfshijë ekspozita profesionale me temë ekonominë digjitale, energjinë e re, industrializimin e ri dhe shërbimin e kujdesit shëndetësor, por gjithashtu do të ekspozojë gustatorët vendas, ushqimet dhe mallrat e veçanta në të gjithë Kinën.

Airey i tha agjencisë kineze të lajmeve Xinhua se ndërsa shumë biznese ndërkombëtare u drejtohen qyteteve si Pekini dhe Shangai, pjesa perëndimore e Kinës ofron mundësi të reja për investime të huaja.

“Përfitimi i Kinës perëndimore është se ajo është më pak e mbushur me njerëz. Ka një pritje shumë të ngrohtë për investimet e huaja, pasi ka tregje shumë të pasura," shtoi ajo.

Ish-ministri australian për Tregtinë dhe Investimet, Andrew Robb tha se promovimi është "jashtëzakonisht në kohë" dhe ai mund të ndjejë "një valë entuziazmi" rreth sektorit tregtar.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Si një nga australianët që do të jetë i pranishëm në Chengdu në qershor, Marcello Pinto, drejtor investimesh i një kompanie lokale, i tha Xinhua se është i emocionuar për udhëtimin dhe mezi pret të fitojë një kuptim më të thellë të Kinës përmes kësaj mundësie.

“Kina është partneri ynë më i madh tregtar (Australisë) dhe  pothuajse të gjithë pronarët e bizneseve që janë ndërkombëtarë kanë një lloj marrëveshjeje me Kinën," tha Pinto.

"Ne po kërkojmë në thelb të mësojmë të shohim se çfarë po bën Kina dhe nga çfarë mund të mësojmë, sepse në Kinë, shumë nga gjërat janë në avantazh", theksoi biznesmeni Australian.