HP sheh përfitime afatgjata në bizneset kineze
2023-02-28 10:00:06

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në janar, përdorimi aktual i kapitalit të huaj në sektorët e prodhimit dhe të teknologjisë së lartë të Kinës u rrit përkatësisht me 40.4 për qind dhe 62.8 për qind nga viti në vit, treguan të dhënat më të fundit nga Ministria e Tregtisë.

Kompania HP me peshë teknologjike është e përkushtuar ndaj rritjes afatgjatë në Kinë, pasi punon për të përfituar më mirë pozicionin e vendit si një treg vendimtar dhe një pjesë e rëndësishme e zinxhirëve të tij të furnizimit global, tha një ekzekutiv i lartë.

 

HP me peshë teknologjike është e përkushtuar ndaj rritjes afatgjatë në Kinë, pasi punon për të përfituar më mirë pozicionin e vendit si një treg vendimtar dhe një pjesë e rëndësishme e zinxhirëve të tij të furnizimit global, tha një ekzekutiv i lartë.

Jason Juang, drejtor menaxhues i HP Greater China, tha: "HP ka qenë në Kinë për 40 vjet. Ne ishim kompania e parë me bazë në SHBA që themeluam një sipërmarrje të përbashkët të teknologjisë së lartë këtu dhe gjatë katër dekadave të fundit, ne jemi rritur në  Kinë, me Kinën dhe për Kinën.

"Ndërsa ecim përpara, ne shohim shumë mundësi për të ndërtuar mbi suksesin tonë dhe për t'u shërbyer nevojave të klientëve dhe komuniteteve tona. Tregu në rritje i Kinës, zhvillimi i shpejtë teknologjik dhe industria në avancim po i hapin rrugën rritjes afatgjatë dhe të qëndrueshme.

“Ne do të vazhdojmë të mbështesim transformimin digjital të të gjitha ndërmarrjeve, duke përfshirë ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe të inovojmë për klientët tanë dhe të përmirësojmë mënyrën se si ata punojnë, jetojnë dhe luajnë."

 Ndërsa media raportoi se prodhuesi amerikan i PC-ve Dell po zhvendos zinxhirët e tij të furnizimit nga Kina, HP tha se nuk ka plane të tilla.

Enrique Lores, CEO i HP Inc, tha në një intervistë të fundit me CNBC në janar se "Kina është një pjesë shumë e rëndësishme e zinxhirit tonë të furnizimit dhe do të vazhdojë të jetë për të ardhmen e parashikueshme".

Juang tha: "Ne do të vazhdojmë të rrisim investimet në Kinë dhe të thellojmë bashkëpunimin me partnerët vendas."

Me një prani të madhe në Kinë, HP theksoi se e konsideron vendin si një pjesë thelbësore të strategjisë së saj globale.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Kompania ka një qendër dizajni për PC dhe një qendër për R&D të produkteve të printimit si në Shanghai, duke u fokusuar në kërkimin dhe zhvillimin e printerëve me bojë, printerëve lazer dhe pajisjeve të printimit me format të madh.

Për më tepër, nëpërmjet bazave të shumta të prodhimit në Kinë, HP ka ndihmuar në mprehjen e avantazheve të vendit në prodhim.  Kompania ka një bazë prodhimi për kompjuterë personalë dhe pajisje të huaja në Chongqing, një nga bazat më të mëdha të prodhimit të tillë në botë.

 

“Për t'i shërbyer më mirë klientëve kinezë, së fundmi ne kemi zgjeruar qendrën e kërkimit dhe zhvillimit të kompjuterave dhe testimit në Chongqing, duke përfshirë një laborator të analizës së dështimit për të mbështetur portofolin e gjerë të produkteve të HP," tha Juang.

Kompania gjithashtu ka krijuar një bazë të prodhimit të printerëve në shkallë të gjerë në Weihai, provincën Shandong, dhe duke shfrytëzuar avantazhin e vendndodhjes së Weihai, printerët e kompanisë janë shitur në më shumë se 60 vende dhe rajone, duke ndihmuar në ndërtimin e qytetit në një prodhim global printerësh. 

Të enjten, HP lëshoi katër seri me më shumë se 50 produkte të reja printimi, të cilat synojnë përkatësisht tregun e printimeve shtëpiake, tregun e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme dhe tregun e ndërmarrjeve të mëdha.

Theksi i HP-së mbi rolin kryesor të Kinës në zinxhirët e furnizimit erdhi gjithashtu pasi sektorët e prodhimit dhe të teknologjisë së lartë të vendit u provuan të jenë shumë tërheqës për investitorët e huaj.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në janar, përdorimi aktual i kapitalit të huaj në sektorët e prodhimit dhe të teknologjisë së lartë të Kinës u rrit përkatësisht me 40.4 për qind dhe 62.8 për qind nga viti në vit, treguan të dhënat më të fundit nga Ministria e Tregtisë.

 

 Apeli i Kinës për prodhim të nivelit të lartë po rritet, gjë që mund të ndihmojë më mirë në ruajtjen e stabilitetit të zinxhirëve industrialë dhe të furnizimit global, tha Liu Wenqiang, zëvendëspresidenti i Qendrës Kineze për Zhvillimin e Industrisë së Informacionit me qendër në Pekin.