Firmat e kozmetikës shpresojnë te shigjeta e Kupidit për rritjen e shitjeve
2023-02-16 10:38:14

Në javën para Shën Valentinit, rreth 30 marka kozmetike në Kinë kanë lançuar mbi 100 lloje dhuratash të veçanta, ose grupe produktesh. Me Gjeneratën Z duke u bërë grupi kryesor i konsumit, konsumi i kozmetikës në ditën e Shën Valentinit po ndryshon gjithashtu, u bë e ditur në një raport të “Jianpu.ai”. Ata janë më të gatshëm për të blerë dhurata për të tjerët sesa grupet e konsumatorëve të moshave të tjera.

 

Me Shën Valentinin, kompanitë e kozmetikës në Kinë ishin të zëna duke përmbushur kërkesën në rritje me ndihmën e Kupidit.

 

foto: VCG

Sipas platformës financiare “online” me bazë në Pekin, “Jianpu.ai”, në javën para festës së Shën Valentinit të këtij viti, rreth 30 marka kozmetike në Kinë kanë lançuar mbi 100 lloje të kutive të veçanta dhuratash, ose grupe produktesh.

 

“Yatsen Global Pte Ltd”, ose “YSG”, një grup për kujdesin ndaj bukurisë me bazë në provincën Guangzhou, Guangdong, është ndër ofruesit e tillë të dhuratave. Konsumatorët që blejnë produktet e tij “Perfect Diary” mund të gëzojnë shërbime të veçanta të paketave dhe kutitë të kenë një “Anthurium andraeanum” të veçantë në formë zemre, një bimë lokale në Kolumbi dhe Ekuador.

 

Markat e tjera të “YSG”, si “Pink Bear” dhe “Little Ondine”, kanë lançuar gjithashtu kuti të ndryshme dhuratash speciale për të tërhequr më shumë konsumatorë.

 

Megjithatë, me Gjeneratën Z duke u bërë grupi kryesor i konsumit, konsumi i kozmetikës në ditën e Shën Valentinit po ndryshon gjithashtu, u bë e ditur në një raport të “Jianpu.ai”.

 

Krahasuar me gjeneratat e pas viteve ‘70 dhe pas viteve ‘80, konsumatorët e Gjeneratës Z priren të paguajnë për kërkesa ceremoniale, duke i kushtuar rëndësi personalitetit dhe konotacionit gjatë blerjeve dhe janë më të gatshëm për të blerë dhurata për të tjerët sesa grupet e konsumatorëve të moshave të tjera.

 

foto: VCG

foto: VCG

Ndërkohë, sipas raportit, grupi është i prirë të bëjë zgjedhjet më me kosto efektive për shkak të përballueshmërisë së tyre gjatë blerjeve.


Një sondazh i fundit nga “Jianpu.ai” tregoi se 83.42 për qind e çifteve të anketuara do të përgatisin dhurata për ditën e Shën Valentinit për njëri-tjetrin me shpenzime midis 500 juanë (73.2 dollarë) dhe 1000 juanë. Grupmosha pas viteve '95 doli të ishte konsumatori më i madh i Shën Valentinit, me 95.52 për qind të çifteve të anketuara që shpenzonin para në ditën e Shën Valentinit. Shumë prej tyre shpenzuan mbi 1000 juanë.

 

Duke parë një ndryshim të tillë në tendencat e konsumit, prodhuesit e kozmetikës po lançojnë kombinime të ndryshme produktesh në varg çmimesh të ndryshme për të arritur më shumë konsumatorë. Për shembull, “YSL Beauty”, një markë nën “L'Oreal Group”, lançoi tetë kuti për Shën Valentin, me çmime që variojnë nga 780 juanë në 5590 juanë.

 

Këto kuti dhuratash jo vetëm që mbulojnë kategoritë e kujdesit të lëkurës, kozmetikës, parfumeve dhe aromave, por gjithashtu përshtaten me nivele të ndryshme konsumi nga niveli i mesëm dhe i lartë deri te luksi. Markat e tjera, duke përfshirë “Sisley”, “Estee Lauder”, “CPB” dhe “Clarins” lançuan gjithashtu kuti dhuratash për Shën Valentin për të kënaqur nevojat e larmishme të konsumatorëve.

 

Disa ndërmarrje po përdorin inovacione për të tërhequr më shumë konsumatorë. Për shembull, “Perfect Diary” ndërmori një nismë për mbledhjen e historive të dashurisë, duke dërguar kuti dhuratash falas për ditën e Shën Valentinit për një pjesë të konsumatorëve që ndajnë historitë e tyre të dashurisë në llogarinë “WeChat” të “Perfect Diary”.

 

foto: VCG

foto: VCG

Shumë nga konsumatorët që marrin kuti të tilla dhuratash pa pagesë priren të ndajnë përvojat e tyre në platformat e mediave sociale, gjë që sjell më shumë punë për prodhuesit e kozmetikës, thonë ekspertët.


Deng Xintao, studiues në kompaninë e investimeve “Lock Capital”, tha se marketingu i kozmetikës gjatë Shën Valentinit është një konkurrencë e madhe midis ndërmarrjeve. Përveç vendosjes së reklamave në platformat e mediave sociale, gjithnjë e më shumë kompani po lançojnë kuti të veçanta dhuratash për të kënaqur konsumatorë të ndryshëm sipas niveleve të konsumit.

 

“Në afat të shkurtër, Shën Valentini do të ketë një rritje të konsumit të kozmetikës dhe lidhjeve midis kompanive dhe më shumë konsumatorëve”,- tha ai.

 

Duke folur se si ndërmarrjet duhet të përfitojnë nga ekonomia e Shën Valentinit për të realizuar rritje afatgjatë, Deng tha se kompanitë mund të lançojnë grupe produktesh me kosto më efektive për të përfituar më shumë konsumatorë të Gjeneratës Z dhe për të ofruar zbritje në mënyra të ndryshme për të rritur shitjet e tyre.

 

Deng tha se kompanitë duhet të përmirësojnë lidhjet e tyre me konsumatorët duke realizuar evente të ndryshme për të arritur më shumë konsumatorë, për të mësuar më shumë rreth tyre dhe për të rritur reputacionin e markës së tyre.

 

“Përveç eventeve të veçanta promovuese për burrat dhe konsumatorët që blejnë për të dashurit e tyre në Shën Valentin, kompanitë kozmetike mund të krijojnë më shumë grupe produktesh të personalizuara që synojnë grupe të ndryshme të konsumatorëve gjatë galave të ndryshme festive të blerjeve”,- tha Deng.