Delegacioni kinez në Europë për të tërhequr investime
2023-02-08 15:09:23

VCG

VCG

Një delegacion biznesi nga provinca Zhejiang nisi një udhëtim në Europë në përpjekje për të rritur atraktivitetin e krahinës për investitorët ndërkombëtarë. Delegacioni do të zhvillojë një sërë sesionesh informative dhe ngjarjesh promovuese, si dhe për të informuar homologët dhe bizneset europiane mbi zhvillimet dhe përgatitjet më të fundit për Ekspozitën e tretë Kinë-Vendet e Europës Qendrore dhe Lindore.

 

Një delegacion biznesi nga provinca Zhejiang nisi një udhëtim në Europë në përpjekje për të rritur atraktivitetin e krahinës për investitorët ndërkombëtarë. Delegacioni, i përbërë nga 18 përfaqësues nga autoritetet tregtare provinciale, të qytetit dhe të qarkut, do të udhëtojë në Gjermani dhe Hungari, mes vendeve të tjera europiane, në një vizitë 10-ditore për të forcuar investimet e dyanshme me Zhejiang.

 

Pjesë e “Viti i Promovimit të Investimeve Globale të Investimeve Zhejiang”, i nisur në fillim të janarit, janë mbi 200 delegacione biznesi të planifikuara nga provinca në vitin 2023 për të tërhequr investime. Tregu europian ka potencial të madh, tha Li Yulin, zyrtar në Departamentin e Tregtisë Provinciale Zhejiang. “Shpresojmë se delegacioni i parë i biznesit në vitin 2023 do të nisë një valë iniciativash të tilla për të tërhequr investimet e huaja dhe për të rritur besimin e kompanive shumëkombëshe për të investuar dhe ngritur dyqane këtu”,- theksoi Li.

 

Për udhëtimin, delegacioni do të fokusohet në komunikimet e rrjetit, qarqet e integruara, llogaritjet inteligjente, pajisjet inteligjente dhe një sërë fushash të tjera që Zhejiang i konsideron kyçe për zhvillimin e tij të ardhshëm.

 

“Këto industri janë shembuj të zhvillimit të integruar të industrive të përparuara të prodhimit dhe shërbimeve moderne. Ato janë e ardhmja e ekonomisë digjitale." tha Li.

 

VCG

VCG

Gjatë udhëtimit, anëtarët e delegacionit do të promovojnë përfitimet e investimit në Zhejiang për kompanitë europiane, duke përfshirë mjedisin e biznesit në përmirësim të vazhdueshëm të provincës, themelet e forta industriale, potencialin e madh të tregut dhe bollëkun e individëve të talentuar, bëhet e ditur në një deklaratë të departamentit provincial të tregtisë.

 

“Ne do të prezantojmë Zhejiang-un në një mënyrë që është e arritshme dhe e kuptueshme për biznesmenët ndërkombëtarë. Ne synojmë të zgjojmë interesin e tyre për investime në provincën tonë”,- tha Shi Qiqi, zëvendësdrejtor i departamentit dhe kreu i delegacionit.

 

Në Konferencën vjetore të Punës Ekonomike Qendrore të mbajtur në Pekin dhjetorin e kaluar, ku udhëheqësit vendosën prioritetet ekonomike për vitin 2023, u theksua se Kina do të bëjë një përpjekje më të madhe për të tërhequr dhe përdorur kapitalin e huaj, për të zgjeruar aksesin në treg, për të promovuar hapjen e industritë moderne të shërbimeve dhe për t’u dhënë ndërmarrjeve të financuara nga jashtë trajtim të barabartë.

 

VCG

VCG

Duke dhënë raportin e punës së qeverisë në sesionin vjetor të Kongresit Popullor Provincial të Zhejiang më 12 janar, Wang Hao, guvernatori i provincës, tha se provinca do t'i bëjë përpjekje të jashtëzakonshme për tërheqjen e investimeve të huaja për projekte të mëdha në vitin 2023, me përdorimin e kapitalit të huaj të synuar në mbi 20 miliardë dollarë.

 

Shifrat nga departamenti provincial i tregtisë tregojnë se përdorimi i kapitalit të huaj nga Zhejiang ishte 19.3 miliardë dollarë vitin e kaluar, shifra e pestë më e lartë në mbarë vendin. Ndërkohë, delegacioni pritet të sjellë edhe informacione të vlefshme për kompanitë vendase që kërkojnë të investojnë dhe zhvillohen në Europë.

 

“Qëllimi i udhëtimit është të forcojë investimet e dyanshme, duke u fokusuar në bashkëpunimin fitues”, tha Shi.

 

Sipas tij, në fund të fundit, jo vetëm që kompanitë e investuara të huaja do të vijnë në Zhejiang, por më shumë kompani vendase do të jenë në gjendje të investojnë jashtë shtetit.

 

Në vitin 2022, kishte 934 kompani dhe institucione të regjistruara jashtë shtetit në provincë, një rritje nga viti në vit prej 16.5 për qind, ndërsa investimet e huaja direkte të jashtme të Zhejiang u zgjeruan në 1.3 miliardë dollarë, një rritje në baza vjetore prej 45 për qind, sipas departamenti provincial i tregtisë.

 

Për më tepër, delegacioni do të zhvillojë një sërë sesionesh informative dhe ngjarjesh promovuese, si dhe për të informuar homologët dhe bizneset europiane mbi zhvillimet dhe përgatitjet më të fundit për Ekspozitën e tretë Kinë-Vendet e Europës Qendrore dhe Lindore.