Shangai vazhdon marshimin e teknologjisë së lartë
2023-02-06 14:52:37

VCG

VCG

88 projekte të mëdha teknologjike u zbuluan këto ditë në zonën e re  Pudong të metropolit kinez Shangai , me vlerën e kombinuar të investimit që i afrohet 34.1 miliardë juanë (5.1 miliardë dollarë). Projektet e reja fokusohen kryesisht në tre sektorët strategjikë në zhvillim të inteligjencës artificiale, biomjekësisë dhe qarqeve të integruara.


Shumë projekte të reja të teknologjisë së lartë nisën në zonën e re Pudong të Shangait të mërkurën, duke reflektuar vendosmërinë e metropolit për të avancuar më tej inovacionin. Një total prej 88 projektesh të mëdha teknologjike u zbuluan në Pudong gjatë një ngjarjeje, me vlerën e kombinuar të investimit që i afrohet 34.1 miliardë juanë (5.1 miliardë dollarë).


Projektet e reja fokusohen kryesisht në tre sektorët strategjikë në zhvillim të inteligjencës artificiale, biomjekësisë dhe qarqeve të integruara.


VCG

VCG

Ofruesi i zgjidhjeve të softuerit Fintech Shanghai Newtouch Software Co Ltd iu bashkua ngjarjes dhe nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me autoritetet vendore të mërkurën.  Ajo njoftoi një investim prej mbi 600 milionë juanë.  Kompania është e listuar në tregun e teknologjisë STAR dhe synon të ngrejë selinë e saj në Lujiazui, qendra financiare e Shangait në Pudong-un  qendror.


Investimi do të përdoret gjithashtu për të ndërtuar katër laboratorë të mëdhenj për Newtouch, duke mbuluar blockchain, të dhëna të mëdha, AI dhe informatikë cloud, tha kryetari i Newtouch, Guo Wei (Guo Uei).


Katër kompani të Fortune 500 nënshkruan marrëveshje me pushtetin vendor të  Pudong-ut për të nisur projekte të reja të teknologjisë së lartë në zonë.


Schneider Electric është ndër katër kompanitë dhe do të ngrejë një laborator të ri inovacioni të sigurt të energjisë në Pudong, i cili do të mbajë përgjegjësitë e kërkimit dhe zhvillimit në lidhje me furnizimin kryesor me energji elektrike dhe ruajtjen e energjisë për tregun kinez dhe pjesën tjetër të botës për kompaninë shumëkombëshe franceze, tha Zhu Wenqin, zëvendëspresident i Schneider.


58 projekte të tjera të mëdha teknologjike filluan të ndërtohen të mërkurën, me një vlerë totale investimi prej 52.6 miliardë juanë.


Selia globale e SmartSens Technology Co Ltd, një kompani e projektimit të çipave, filloi ndërtimin të mërkurën.  Me një investim total prej 850 milionë juanë, projekti i ri do të ndihmojë SmartSens të zhvillojë më tej modele të çipeve të sensorëve të imazhit CMOS me performancë të lartë, të cilat përdoren gjerësisht në automjetet me energji të reja, tha Xu Chen, themeluesi dhe CEO i kompanisë.


E listuar në Tregun STAR në fund të majit të kaluar, SmartSens pa të ardhurat e saj nga shitjet të arrijnë në 1.65 miliardë juanë në tre tremujorët e parë të 2022. Funksionimi i objekteve të reja në Pudong do të rrisë fuqinë e fitimeve të kompanisë dhe do të rrisë xhiron e saj vjetore për të kaluar 10 miliardë juanë tha Xu.


VCG

VCG

Hang Yingwei, kreu i qeverisë së Zonës së Re Pudong, tha se prezantimi i projekteve të mëdha është i favorshëm për zhvillimin e përshpejtuar të industrive.  Ka 488 projekte të tjera të mëdha në tubacion, të cilat ose do të prezantohen ose do të fillojnë ndërtimin në Pudong këtë vit, me investimin total vjetor që tejkalon 160 miliardë juanë, tha Hang.


Të dhënat e siguruara nga qeveria lokale treguan se prodhimi industrial i përgjithshëm nga kompanitë me bazë në Pudong me të ardhura minimale vjetore nga shitjet prej 20 milionë juanë secila iu afrua 1.34 trilion juanë në vitin 2022, 4 për qind më shumë se një vit më parë, duke zënë 33.1 për qind të totalit të qytetit.


Investimi total industrial i realizuar në Pudong vitin e kaluar gjithashtu u rrit 12.3 për qind nga viti në vit në 72.3 miliardë juanë në 2022, duke zënë 42.37 për qind të totalit të qytetit. Ndërkohë, qeveria bashkiake e Shangait publikoi të dielën një plan të ri veprimi për të përmirësuar më tej mjedisin e biznesit të qytetit.