Dizenjuesit e modës përqafojnë Metaverse
2023-01-30 12:01:58

Moda digjitale po fiton popullaritet me brezin e ri me njohuri teknologjike, të cilët jetojnë gjithnjë e më shumë nga jeta e tyre sociale në internet. Një shembull i këtij realiteti është dhe 18 vjeçarja kineze Miao Sheng’ai   nga qyteti verior Tianjin, e cila dizenjon veshje digjitale dhe ka 19 mijë ndjekës në rrjetet sociale.

Foto:ChinaDaily

Foto:ChinaDaily

Në shkollë, Miao Sheng'ai një nxënëse e klasës së 12-të, është e zënë duke u përgatitur për provimin e pranimit në kolegj;  në shtëpi, ajo dizejnon veshje që nuk ekzistojnë në botën reale.

“Pëlhura”, që ajo përdor nuk është bërë me fije, por e krijuar nga kompjuteri, duke i lejuar 18-vjeçares banore në Tianjin të  shprehë plotësisht kreativitetin dhe imagjinatën e saj.  Në peizazhin e modës digjitale, rregullat janë krijuar për t'u thyer dhe graviteti nuk ekziston.

"Pa shqetësime për tekstilet apo nevojat funksionale, unë mund të fokusohem në aspektin vizual të dizajnit tim," thotë Miao.  Ajo mësoi të përdorte vetë softuerin e dizajnit 3D dhe talenti i saj unik i modës ka fituar 19,000 ndjekësit e saj në Xiaohongshu, një platformë popullore e mediave sociale kineze.

Foto:ChinaDaily

Foto:ChinaDaily

Tashmë ajo ka ngjallur interesimin e një ylli të show bizz-it.  Xu Yangyuzhuo, një anëtare e grupit të idhujve të popit SNH48, së fundmi postoi tre foto të ndryshuara në mënyrë digjitale në platformën, në të cilën ajo ka modelet e Miaos.

Moda digjitale po fiton popullaritet me brezin e ri me njohuri teknologjike, të cilët jetojnë gjithnjë e më shumë nga jeta e tyre sociale në internet, dhe ndikuesit dhe të famshëm po ndjekin shembullin e Xu, duke përdorur teknologjinë e re për të magjepsur audiencën.

Foto:ChinaDaily

Foto:ChinaDaily

Moda digjitale, ende një kufi kryesisht i paeksploruar, ka rrëmbyer vëmendjen e industrisë së modës dhe rrethanat gjithashtu kanë detyruar një ndryshim tregu.  Pandemia e COVID-19, e cila mbylli ose kufizoi funksionimin e qendrave tregtare dhe butikëve në të gjithë vendin, përshpejtoi ritmin e digjitalizimit.