Turistëve kinezë nuk u kërkohen teste PCR për të hyrë në Namibi
2023-01-25 14:47:15

 Foto:VCG

Foto:VCG

Namibia njoftoi se vizitorëve ose turistëve kinezë nuk do t'u kërkohen teste anti-Covid kur të hyjnë në vend, pas kufizimeve të vendosura së fundi për udhëtarët nga Kina nga disa vende.  

“Namibia nuk e ka zbatuar atë për shtetasit kinezë. Një lëvizje e tillë varet vetëm nga situata dhe ne do të reagojmë vetëm kur të jetë e nevojshme dhe kur të përballemi me një situatë të tillë”, -deklaroi për “Xinhua” Walters Kamaya, zëdhënës i Ministrisë së Shëndetësisë dhe Shërbimeve Sociale.  

Sipas Kamaya, kërkesat e hyrjes në Namibi janë të njëjta për të gjithë udhëtarët dhe testet PCR nuk janë një kërkesë hyrëse për momentin.  

Kamaya tha se nuk kishte asnjë zbulim të varianteve të reja të Covid-19 në kombin jugperëndimor të Afrikës pasi vazhdon të kryejë aktivitete të ndryshme të mbikëqyrjes Covid-19 në të gjithë vendin për t'u përgatitur, zbuluar dhe përgjigjur çdo rilindjeje të rasteve.  

Gitta Paetzold, shefi ekzekutiv i Shoqatës së Mikpritjes së Namibisë (HAN), deklaroi se megjithëse ministri i Shëndetësisë në fillim të janarit u shpreh i kujdesshëm për variantin e ri të Covid, u ra dakord që mos të krijohej shumë zhurmë për të dhe duket globalisht, qeveritë po marrin një qëndrim të konsideruar të kujdesshëm, por jo për të kufizuar udhëtimin.  

Sipas statistikave vjetore për vitin 2022, rreth 3740 shtetas kinezë kishin prenotuar në objekte të ndryshme në Namibi, që përbënin 0.48 për qind, ndërsa pjesa më e madhe e rezervimeve dominohej nga vendasit me 30.59 për qind. (Elona)